Κοσμος

Αστυνομικοί πλακώνουν στο ξύλο άοπλο πολίτη (video)

Δεν υπάκουσε στην υπόδειξη να καθίσει στο έδαφος - Νέο περιστατικό ωμής βίας κατά Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
xilo-usa.jpg
PoliceActivity/Youtube

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε ένας Αφροαμερικανός σε συγκρότημα κατοικιών στην Αριζόνα των ΗΠΑ.

Τέσσερις αστυνομικοί τον σάπισαν στο ξύλο, ρίχνοντάς τον στο δάπεδο, όταν αρνήθηκε να καθίσει στο έδαφος έπειτα από την ολοκλήρωση του σωματικού ελέγχου. Κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψε την ωμή βία των ένστολων κατά του Ρόμπερτ Τζόνσον, ο οποίος εκείνη τη στιγμή μιλούσε στο κινητό και ήταν άοπλος.

Η μανία των αστυνομικών είναι τέτοια που όταν συλλαμβάνουν τον 33χρονο και τον πηγαίνουν στο ασανσέρ, ένας εξ αυτών χτυπά το κεφάλι του θύματος στην πόρτα. Ο Τζόνσον έχει λευκό ποινικό μητρώο και βρέθηκε στον δ' όροφο της πολυκατοικίας στην πόλη Μέσα, ενώ ο φίλος του, ο 20χρονος Έρικ Ρέγιες, επιχειρούσε διά της βίας να εισέλθει στο διαμέρισμα της πρώην συντρόφου του. Ο Ρέγιες εμφανίζεται στο video να κάθεται στο πάτωμα.

Ο 33χρονος αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής. Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ήταν προκλητικός και τους μιλούσε άσχημα, αρνούμενος να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 23 Μαΐου.

Συγγνώμη, λάθος

Ο διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης στην πόλη Μέσα, Ραμόν Μπατίστα, διέταξε εσωτερική έρευνα, θέτοντας σε διαθεσιμότητα τους τέσσερις από τους έξι αρνητικούς πρωταγωνιστές του επεισοδίου, που έκανε τον γύρο των social media. «Δεν είναι συμπεριφορά αυτή», ένα από τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Σίγουρα οι εικόνες αυτές δεν αντιπροσωπεύουν τη συνολική δουλειά που γίνεται κάθε ημέρα. Με την πρώτη ματιά, φαίνεται να έγινε λάθος» πρόσθεσε.

RAW Surveillance Video of Mesa Police Repeatedly Punching Man

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ