- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Χωρίς μέλη των Podemos η κυβέρνηση των Σοσιαλιστών
«Ο Πέδρο Σάντσεθ δεν μας έχει τηλεφωνήσει προς το παρόν»
Η μελλοντική κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ δεν θα περιλαμβάνει μέλη των Podemos, που ζητούν συμμετοχή στην κυβέρνηση αφού βοήθησαν τον επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος (PSOE) να ανατρέψει τον Μαριάνο Ραχόι, ανακοίνωσε σήμερα η αναπληρώτρια γενική γραμματέας του κόμματος Αδριάνα Λάστρα.
Σε ερώτηση που τέθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο TVE για την πιθανότητα ορισμένες υπουργικές θέσεις να καταληφθούν από μέλη του κόμματος Podemos, η δεύτερη στην ιεραρχία του PSOE απάντησε: «Όχι».
«Σε λίγες ημέρες θα δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση...μία κυβέρνηση αντιπροσωπευτική, κατά κύριο λόγο σοσιαλιστική».
Ο Πέδρο Σάντσεθ, 46χρονος οικονομολόγος, χωρίς εμπειρία διακυβέρνησης, ορκίσθηκε το Σάββατο ενώπιον του βασιλιά Φελίπε ΣΤ΄ πρωθυπουργός και πρέπει να σχηματίσει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την κυβέρνησή του, αφού ανέτρεψε τον Μαριάνο Ραχόι μέσω ψηφοφορίας μομφής στο ισπανικό κοινοβούλιο.
Την στιγμή που το PSOE δεν διαθέτει παρά 85 έδρες επί των 350 του ισπανικού κοινοβουλίου, αυτή η ψήφος μομφής εγκρίθηκε χάρις στις ψήφους των 71 βουλευτών των Podemos και μίας ακόμη συμμαχικής παράταξης.
Η Αδριάνα Λάστρα επανέλαβε εξάλλου ότι οι σοσιαλιστές δεν έχουν την πρόθεση να εξαντλήσουν την κοινοβουλευτική θητεία που λήγει το 2020, αλλά θα προκηρύξουν πρόωρες εκλογές, χωρίς να διευκρινίσει ημερομηνία.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου του κόμματος Podemos, το οποίο πάντα επεδίωκε να αποσπάσει από το Σοσιαλιστικό Κόμμα τον πρωταγωνισιτκό ρόλο στην ισπανική αριστερά, η Νοέλια Βέρα, εκπρόσωπος της παράταξης επιβεβαίωσε ότι «ο Πέδρο Σάντσεθ δεν μάς έχει τηλεφωνήσει προς το παρόν».
«Του είπαμε ότι είναι δυνατή η συγκρότηση μίας θαρραλέας, σταθερής κυβέρνησης» με 156 βουλευτές, είπε η εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας την έκκληση του Πάμπλο Ιγκλέσιας. «Αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν η επιλογή του Πέδρο Σάντσεθ, που θα κατευθυνθεί προς μία κυβέρνηση πιο αποδυναμωμένη, με περισσότερες δυσκολίες στην υιοθέτηση προοδευτικών μέτρων».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επεισοδιακή προεκλογική συγκέντρωση στη Νότια Καρολίνα
Η κατάστασή της την έχει οδηγήσει σε αμήχανες στιγμές
Οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το κοινοβούλιο για να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών
Οι, όχι και τόσο γνωστές, ρίζες
H ιστορία, οι παραδόσεις και οι συμβολισμοί
Πώς συνδέεται με τα γλυκά
Οι νέες οδηγίες στην πλατφόρμα
Στην απάντησή του δεν διατυπώνει ρητή θέση για τη νομιμότητα του μνημονίου
Mετά την κρίση της πανδημίας, οι νέες αναταράξεις στις αερομεταφορές και οι εταιρείες που αντέχουν
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.