- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζόραν Ζάεφ: Συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις τεχνικές λεπτομέρειες
Eπιβεβαίωσε πως όταν επιτευχθεί η συμφωνία, θα υπογραφεί στις Πρέσπες
Μετά τη χθεσινή εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό, ο Ζόραν Ζάεφ επιχειρεί να «σπάσει» τον πάγο με σημερινές δηλώσεις του.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων τόνισε ότι απομένουν κάποια τεχνικά ζητήματα και μόλις ξεπεραστούν, θα υπάρξει αμέσως συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, επιβεβαίωσε πως όταν επιτευχθεί η συμφωνία, θα υπογραφεί στις Πρέσπες, όπως είχε συμφωνήσει με τον Έλληνα ομόλογό του, κατά την συνάντησή τους στο Νταβός.
«Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στην αντιπολίτευση τους λόγους που πρέπει να μας στηρίξει. Εξίσου σημαντικό είναι να το καταλάβουν οι πολίτες μας, καθώς και η αντιπολίτευση και οι πολίτες της Ελλάδας.
Κάθε συμφωνία δεν έχει μοναδικό στόχο να λύσει ένα πρόβλημα, αλλά και να δυναμώσει τη φιλία μεταξύ των δύο χωρών. Και πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές προσβλέπουν στην ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς», είπε.
Και συνέχισε: «Είμαι αισιόδοξος από την αρχή. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συμφωνία και μόλις λυθούν κάποια τεχνικά ζητήματα, θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα.
Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα ανακοινωθεί σύντομα η συμφωνία, ώστε να προλάβουν την προθεσμία του Ιουνίου. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε επικεντρωθεί στη διαπραγμάτευση, οι λεπτομέρειες είναι πολύ σημαντικές».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.