- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ιταλία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Κόντε (video)
«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σέβομαι τους νόμους της και το Σύνταγμα και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου προς αποκλειστικό όφελος του ιταλικού έθνους»
Η κυβέρνηση των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα ορκίσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο μέγαρο Κυρηνάλιο.
«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα σέβομαι τους νόμους της και το Σύνταγμα και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου προς αποκλειστικό όφελος του ιταλικού έθνους», επανέλαβαν όλοι οι υπουργοί, ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, οποίος, στην συνέχεια, τους έσφιξε το χέρι. Πολλά από τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου ήταν εμφανώς συγκινημένα.
Οι γυναίκες, στην νέα αυτή κυβερνητική σύνθεση είναι πέντε. Εννέα υπουργοί επελέγησαν από τα Πέντε Αστέρια, επτά από την Λέγκα και τρεις είναι καθαρά τεχνοκράτες. Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο και ο γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι είναι -αντίστοιχα- υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης, και Εσωτερικών, αλλά και αντιπρόεδροι της κυβέρνησης.
Για όλους τους υπουργούς είναι η πρώτη κυβερνητική εμπειρία, με μόνη εξαίρεση για τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι, ο οποίος ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων στις κυβερνήσεις των Μάριο Μόντι και Ενρίκο Λέτα.
Μετά την ορκωμοσία, οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε θα πάρουν μέρος στην δεξίωση, στον κήπο του προεδρικού μεγάρου, επ' ευκαιρία της γιορτής της ιταλικής αβασίλευτης Δημοκρατίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.