Κοσμος

Η δραματική στιγμή που αστυνομικός σώζει μωρό από βέβαιο πνιγμό (video)

Στις ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
police-officer-saves-baby.jpg
Youtube/PoliceActivity

«Ήρωας» χαρακτηρίζεται από αμερικανικά ΜΜΕ ο αστυνομικός που έσωσε τη ζωή ενός βρέφους στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Ο Νικ Στ. Οντζ κλήθηκε να πάει εσπευσμένα σε κατοικία της πόλης Μαριέττα, καθώς υπήρχε περιστατικό πνιγμού ενός βρέφους. Όταν έφθασε εκεί, βρήκε μια γυναίκα να κρατά το -δύο μηνών- κοριτσάκι στην αγκαλιά της. Είχε τις αισθήσεις του, ωστόσο αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με την αναπνοή του. Σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα τον ενημέρωσε πως το μωρό έπινε γάλα, όταν σταμάτησε να αναπνέει και άλλαξε το χρώμα του.

hero-cop.jpg

Χωρίς να χάσει την ψυχραιμία του και λειτουργώντας με αποφασιστικότητα, ο αστυνομικός ξεκίνησε καρδιοπνευμονική ανάνηψη μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

hero-cop23423.jpg

Τελικά, κατάφερε να απελευθερώσει την αναπνευστική οδό του βρέφους, το οποίο έκλαψε για λίγο. Το μωρό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πλέον, είναι καλά στην υγεία του. Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 15 Μαΐου, με την τοπική αστυνομία να δίνει την Τετάρτη στη δημοσιότητα τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας του περιπολικού και της στολής του αστυνομικού. 

sergeant-hero.jpg

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, ο Νικ Στ. Οντζ είχε υπηρετήσει για 9 χρόνια στους Πεζοναύτες και βρίσκεται στο σώμα εδώ και 5 χρόνια. Τον Φεβρουάριο παρακολούθησε μαθήματα καρδιοπνευμονικής ανάνηψης, τα οποία -όπως αποδείχτηκε στην πράξη- ήταν σωτήρια.

Georgia Officer Saves Choking Baby

Με πληροφορίες από Mirror.co.uk

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ