- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ένας αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στο Μεξικό μαζί με την τίγρη του που «φυλούσε» το σπίτι του στη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας και του στρατού, οι οποίοι κατέσχεσαν όπλα και ναρκωτικά.
«Διεξάγαμε δύο έρευνες στη διάρκεια των οποίων κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και υλικό ραδιοεπικοινωνίας καθώς και μία τίγρης η οποία φυλούσε το σπίτι» στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν στην πολιτεία Πουέπλα, δήλωσε σήμερα ο Χεσούς Μοράλε αξιωματούχος ασφαλείας της πολιτείας.
Οι αρχές κατηγορούν τον συλληφθέντα, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, ότι είναι επικεφαλής μιας συμμορίας που έκλεβε καύσιμα στο Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από την πόλη του Μεξικού, μια πρακτική που ευθύνεται για μεγάλο μέρος της βίας στην περιοχή.
Στο σπίτι του συλληφθέντα εντοπίστηκαν επίσης κουβέρτες που είχαν γραμμένα πάνω τους απειλητικά μηνύματα υπογεγραμμένα από το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, ένα από τα πιο ισχυρά μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών. Τέτοιου είδους κουβέρτες αφήνουν οι λαθρέμποροι ναρκωτικών πάνω στα πτώματα των θυμάτων τους, διευκρίνισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της αστυνομίας Βίκτορ Τόρες Μορένο.
Η κλοπή καυσίμων προκαλεί μεγάλες οικονομικές ζημιές στην κρατική, μεξικανική εταιρεία πετρελαίου Pemex. Η πολιτεία Πουέμπλα βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων αυτών και οι συμμορίες εκεί δρουν συχνά με τη σύμπραξη της αστυνομίας ή αξιωματούχων.
Στις αρχές Μαΐου συνολικά 119 αστυνομικοί από το Σαν Μάρτιν Τεξμελούκαν, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της αστυνομίας, αποπέμφθηκαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στις κλοπές καυσίμων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.