- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αμπάς: Οι ΗΠΑ δεν έχουν πλέον ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία
«Η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ θα δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή»
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε σήμερα την ισραηλινή «σφαγή» στην Λωρίδα της Γάζας μετά το θάνατο τουλάχιστον 52 Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ.
«Οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ένας μεσολαβητής στην Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Αμπάς στην Ραμάλα, ενώπιον της παλαιστινιακής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας την αμερικανική πρεσβεία ένα «προκεχωρημένο φυλάκιο εποικισμού».
Ανακοίνωσε τριήμερο πένθος στα παλαιστινιακά εδάφη και την κήρυξη γενικής απεργίας αύριο Τρίτη, την ημέρα που οι Παλαιστίνιοι θρηνούν για τη «Νάκμπα» (Καταστροφή), όταν εκατοντάδες χιλιάδες απ' αυτούς εκδιώχθηκαν το 1948 από τα σπίτια τους.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου δήλωσε ότι η μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ θα δημιουργήσει αστάθεια στην περιοχή και απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει η Ουάσινγκτον ρόλο μεσολαβητή για την ειρήνευση.
"Με το βήμα αυτό η αμερικανική κυβέρνηση ακύρωσε τον ρόλο της στην ειρηνευτική διαδικασία και προσέβαλε τον κόσμο, τον παλαιστινιακό λαό, το αραβικό και το ισλαμικό έθνος και προκάλεσε αστάθεια", είπε ο Νάμπιλ Άμπου Ρντέινεχ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε στην τελετή των εγκαινίων της πρεσβείας, είπε ότι παραμένει δεσμευμένος για την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρωτόκολλο των 14 σημείων παρατείνει την κατάπαυση του πυρός για 60 ημέρες
Aπολύθηκε καθώς απορρίφθηκε η δικαστική του προσφυγή
«Διαφωνούσα, αλλά έδωσα την έγκρισή μου», δήλωσε ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν
Η θνησιμότητα του ιού ανέρχεται στο 23%
Οι μεγαλύτερες εντοπίζονται στο οικονομικό σκέλος
Ανησυχίες για τους όρους που περιγράφονται στο Μνημόνιο Συνεννόησης
«Αυτά είναι ψευδείς ειδήσεις. Το μόνο που υπάρχει για εμάς είναι η επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη
Kαθοριστική στιγμή φαίνεται ότι ήταν ο θάνατος του Λίο Ραντβίνσκι τον Μάρτιο του 2026
Προβληματισμός σχετικά με το αν οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να τηρήσουν το μνημόνιο κατανόησης
Απόπειρα δολοφονίας ερευνούν οι Αρχές
Ο συγγραφέας πέθανε στο σπίτι του στο Παρίσι στις 11 Ιουλίου 2023, σε ηλικία 94 ετών
Η ανήλικη αναμένεται να αναρρώσει πλήρως
Επιστημονική μελέτη με ένα εξαιρετικά συγκινητικό εύρημα
H γιορτή συνδέεται παραδοσιακά με τη θυσία προβάτων
H Κιμ Γιο Γιονγκ χαρακτήρισε τις δηλώσεις «εντελώς ξεπερασμένες»
Διεκόπη η σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης
Έγγραφο τριών σελίδων και 14 παραγράφων
Ιδιαίτερη αδυναμία φαίνεται να έχουν στις τηγανητές πατάτες
O εφοδιασμός με καύσιμα «συνεχίζονται κανονικά», απαντάει η Μόσχα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.