- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Iνδονησία: Επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας σε αρχηγείο αστυνομίας
Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από το μακελειό με τους 13 νεκρούς
Μια βάση της αστυνομίας στη Σουραμπάγια, στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, έγινε σήμερα στόχος επίθεσης με τουλάχιστον ένα θύμα, την επομένη μιας σειράς επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι εναντίον τριών εκκλησιών στη δεύτερη πολυπληθέστερη ινδονησιακή πόλη, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 40.
«Σημειώθηκε μια έκρηξη, η οποία προκάλεσε τουλάχιστον ένα θύμα μεταξύ των συναδέλφων μας», δήλωσε ο Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Ανατολική Ιάβα, χωρίς να διευκρινίσει εάν το θύμα σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε.
Κατά τις αρχές της πόλης, την επίθεση διέπραξαν άγνωστοι που οδηγούσαν «δύο μοτοσικλέτες».
Η επίθεση σημειώθηκε περί τις 08:50 (τοπική ώρα· 04:50 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ο απολογισμός, πρόσθεσε.
Εν τω μεταξύ η σειρά των επιθέσεων που διέπραξαν βομβιστές-καμικάζι στην ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια αποτελούσε έργο «δειλών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, δεσμευόμενος ότι θα εφαρμοστεί ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος, ο οποίος έχει στόχο την πάταξη δικτύων τζιχαντιστών στη χώρα.
«Αυτή είναι πράξη δειλών, αναξιοπρεπής και βάρβαρη», είπε ο Ουιντόντο στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών στη Σουραμπάγια την Κυριακή και στην επίθεση εναντίον μιας εγκατάστασης της αστυνομίας σήμερα.
Ο Ουιντόντο δεσμεύθηκε ότι θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα που θα εμπεριέχει τις κύριες διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, εάν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει το νομοθέτημα.
Η αστυνομία και οι αρχές στη Σουραμπάγια έδωσαν συγκεχυμένες πληροφορίες για τον απολογισμό της επίθεσης που διαπράχθηκε νωρίτερα έξω από κτίριο της αστυνομίας στη Σουραμπάγια, πριν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από τις επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας.
Το βέβαιο είναι ότι επρόκειτο για επίθεση «βομβιστή-καμικάζι», είπε ο Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας.
«Δεν μπορούμε να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες ακόμη, διότι ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων επιτόπου και οι έρευνες στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται σε εξέλιξη», συνέχισε ο εκπρόσωπος.
Πλάνα από κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα παρακολούθησης που μετέδωσε η ινδονησιακή τηλεόραση εικονίζουν μια μοτοσικλέτα που φθάνει στο σημείο ελέγχου πλάι σε ένα αυτοκίνητο και κατόπιν εκρήγνυται, καθώς την πλησιάζουν αστυνομικοί. Στη μοτοσικλέτα επέβαιναν ένας άνδρας, ο οποίος οδηγούσε, και μία γυναίκα.
Η μεγαλούπολη της Ανατολικής Ιάβας έγινε την Κυριακή θέατρο μιας σειράς επιθέσεων που αποδείχθηκαν οι πιο φονικές των τελευταίων ετών στο αρχιπέλαγος.
Διαπράχθηκαν τρεις επιθέσεις εναντίον εκκλησιών από έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο μικρά κορίτσια, 9 και 12 ετών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
Μερικές ώρες αργότερα, τρία μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν και άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα σε οίκημα περίπου τριάντα χιλιόμετρα από τη Σουραμπάγια, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για αυτή την επίθεση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.