- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μάικ Πομπέο αφίχθη σήμερα στη Βόρεια Κορέα, κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει από κοινού η ομάδα των αμερικανών δημοσιογράφων που τον συνοδεύει.
Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Πομπέο στην Πιονγκγιάνγκ μέσα σε χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά τις έξι εβδομάδες. Όταν είχε ταξιδέψει για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας για συνομιλίες με τον ηγέτη της Λαϊκής Δημοκρατίας Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλους αξιωματούχους, ήταν ακόμη διευθυντής της CIA.
Ο Πομπέο κατέλυσε στο ξενοδοχείο Koryo της Πιονγκγιάνγκ, όπου θα έχει επαφές, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν.
Με βάση όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται στην Πιονγκγιάνγκ για συνομιλίες όσον αφορά την απελευθέρωση τριών αμερικανών πολιτών που είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα--μια πιθανή χειρονομία καλής θέλησης από βορειοκορεατικής πλευράς--και για τις προετοιμασίες ενόψει της ιστορικής συνόδου κορυφής του Τραμπ και του Κιμ.
Πηγή προσκείμενη στην προεδρία της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι ο Πομπέο αναμένεται να επιστρέψει στην πατρίδα του μαζί με τους τρεις Αμερικανούς που είναι φυλακισμένοι στη Βόρεια Κορέα
Ο αξιωματούχος του Κυανού Οίκου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap ότι η Σεούλ «αναμένει» ο Πομπέο να ανακοινώσει επίσημα «την ημερομηνία και την ώρα» που θα γίνει η αναμενόμενη ιστορική σύνοδος κορυφής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, το πού θα λάβει χώρα, αλλά και να πάρει μαζί του φεύγοντας «τους φυλακισμένους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Οι διαρρήκτες τους παράτησαν στον κήπο του μουσείου στην προσπάθειά τους να διαφύγουν
Η πορεία στη Βρετανία και οι αλλαγές που τον οδηγούν εκτός
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έπεσε ένας από τους δράστες καθώς έφευγαν
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι γίνεται με τις δύο επόμενες κρατιδιακές εκλογές
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.