- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σουηδή ευρωβουλευτής σε άψογα ελληνικά: «Ραγίζει η καρδιά μου» στην Αμμόχωστο
Η Σεσίλια Βίκστορμ κι άλλοι ευρωβουλευτές επισκέφθηκαν την περιοχή Γλώσσα στα κατεχόμενα
Επίσκεψη στην Αμμόχωστο πραγματοποίησαν ευρωβουλευτές για να διαπιστώσουν από κοντά και ιδίοις όμμασι την κατάσταση εκεί. Σκοπός της επίσκεψης είναι όπως επανέλθει στο προσκήνιο το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου, στη βάση των προνοιών της Διακήρυξης του Ευρωκοινοβουλίου ημερομηνίας 14 Φεβρουαρίου 2012, που μεταξύ άλλων καλεί την τουρκική Κυβέρνηση να εφαρμόσει τα ψηφίσματα 550 (1984) και 789(1992) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Το κλιμάκιο της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιεί από χθες επαφές στην Κύπρο απαρτίζεται από τους Ευρωβουλευτές Cecilia Wikström (Σουηδία), Πρόεδρος Επιτροπής – επικεφαλής κλιμακίου, Alberto Cirio (Ιταλία), μέλος, Rosa Estaràs Ferragut (Ισπανία), μέλος, Σοφία Σακοράφα (Ελλάδα), μέλος, Igor Šoltes (Σλοβενία), μέλος, Teresa Jiménez-Becerril (Ισπανία), μέλος, Δημήτρη Παπαδάκης(Κύπρος), μέλος, και Τάκη Χατζηγεωργίου (Κύπρος), μέλος. Οι τρεις τελευταίοι Ευρωβουλευτές συμμετέχουν αυτεπάγγελτα.
Η αποστολή των Ευρωβουλευτών αναμένεται να βρίσκεται στην παραλία της Αμμοχώστου στο Κωστάντια (περιοχή Γλώσσα) μεταξύ των ωρών 10:30-12:00.
H ευρωβουλευτής από τη Σουηδία, Σεσίλια Βίκστορμ, η οποία ήταν επικεφαλής της επιτροπής ευρωβουλευτών που επισκέφθηκε την Αμμόχωστο, δήλωσε στα ελληνικά «ραγίζει η καρδιά μου». Η Σουηδή στηρίζει εδώ και χρόνια τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο.
Πάντως, αντιπροσωπεία της επονομαζόμενης βουλής του ψευδοκράτους, παρέδωσε στους ευρωβουλευτές ένα σημείωμα και τους είπαν ότι δεν πρέπει να είναι μονόπλευροι στην όποια έρευνά τους και πρέπει να ακούσουν και τους Τουρκοκύπριους. Είπαν ακόμη ότι το νησί αυτό ανήκει και στους Τουρκοκύπριους.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.