- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tο Ισραήλ επιτέθηκε με πυρηνικά ιρανικές θέσεις στη Συρία; Η απίστευτη «γκάφα» του ρωσικού πρακτορείου Sputnik
Η αλήθεια για την «είδηση» που εμφανίστηκε και στη χώρα μας
Είναι αλήθεια πως πριν λίγες ημέρες το Ισραήλ βομβάρδισε ιρανικές θέσεις στη Συρία με τη χρήση πυρηνικού όπλου; Το ελεγχόμενο από το Κρεμλίνο πρακτορείο Sputnik και συγκεκριμένα η αραβόφωνη έκδοσή του, αναπαρήγαγαν τον ψευδή ισχυρισμό.
Στο triklopodia.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com, newsalamina.net, oparlapipas.gr καιcorfiatiko.blogspot.gr (αρχική πηγή), διαβάζουμε:
Η παραπάνω «είδηση», που ξεκίνησε από συνωμοσιολογικές και αφυπνισμένες ιστοσελίδες στο εξωτερικό, εμφανίστηκε και στη χώρα μας. Με δύο λόγια ισχυρίζεται ότι το Ισραήλ χτύπησε ιρανικές εγκαταστάσεις στα εδάφη της Συρίας με πυρηνικό όπλο και έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο αστείος ισχυρισμός, για το «πυρηνικό χτύπημα», βασίζεται στα παραπάνω βίντεο που υποτίθεται πως απεικονίζουν τη «πυρηνική έκρηξη» και στο γεγονός πως περίπου εκείνη την ώρα καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Τη νύχτα της 29ης Απριλίου, σημειώθηκε επίθεση στη Συρία κατά του στόχου (Brigade 47) που είναι αποθήκες αντιαεροπορικών βλημάτων. Από προχθές κυκλοφόρησαν και δορυφορικές εικόνες που απεικονίζουν τους στόχους που χτυπήθηκαν.
Εάν είχε χρησιμοποιηθεί πυρηνικό όπλο, κανένα από τα παρακείμενα κτίρια δεν θα σωζόταν, ενώ η πόλη Χάμα που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, θα είχε υποστεί σοβαρές ζημιές.
Από την επίθεση αναφέρθηκαν 26 θάνατοι Ιρανών στρατιωτών, κάτι που η Τεχεράνη έσπευσε να διαψεύσει.
Φυσικά μια πυρηνική επίθεση (έστω και μικρή) θα έπρεπε να είναι πρώτη είδηση στα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον πλανήτη, όχι μόνο στις γνωστές συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες. (beforeitsnews.com, yournewswire.com) και φυσικά θα έπρεπε να είχε καταγραφεί από τους σταθμούς μέτρησης της ραδιενέργειας.
Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε ότι οι ισχυρισμοί περί ισραηλινού πυρηνικού πλήγματος στη Συρία είναι τουλάχιστον γελοίοι και αναπαράγονται για λόγους clickbait.
Η απίστευτη «γκάφα» του ρωσικού πρακτορείου Sputnik
Δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε με τίποτα όμως, πως το ελεγχόμενο από το Κρεμλίνο πρακτορείο Spurnik και συγκεκριμένα η αραβόφωνη έκδοσή του, θα αναπαρήγαγαν το ψευδή ισχυρισμό.
Διαβάστε τη συνέχεια στα Ellinika Hoaxes
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η επικίνδυνη καθημερινότητα σε μια πλωτή πολιτεία
Παρομοίαζε τη στρατολόγηση γυναικών με το ψάρεμα
Χαλάζι, καταιγίδες και καταστροφές στον Βορρά, πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου και φωτιές στον Νότο
Το αυστριακό κράτος προχώρησε το 2017 στην υποχρεωτική αγορά του κτιρίου
Η πρώτη χώρα της ΕΕ που παίρνει αυτό το μέτρο
Η «άσκηση» που φέρεται να είχε σχεδιαστεί στο πλαίσιο της θεραπείας
Ο Ντραπάτι αντικαθιστά τον Ολεξάντρ Σίρσκι, με απόφαση Ζελένσκι
Στην καριέρα του συνόδευσε με το σαξόφωνό του θρύλους της μουσικής
Ποια θαλάσσια περιοχή δεσμεύει
Η νέα εξαγγελία του νέου πρωθυπουργού στη Βρετανία
Σε βάθος 600 μέτρων ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο
Η πρώτη ανάρτηση της ηθοποιού μετά τη διαμάχη
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.