Κοσμος

ΗΠΑ: Το Δημοκρατικό Κόμμα μήνυσε τη Ρωσία

Για τη φερόμενη εμπλοκή της στις αμερικανικές εκλογές του 2016

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
congress.jpg
EPA

Το κόμμα των Δημοκρατικών κατέθεσε μήνυση ενάντια στη Ρωσία, στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και στον ιστότοπο WikiLeaks, με την κατηγορία ότι συνωμότησαν για να διαταράξουν την προεκλογική εκστρατεία των αμερικανικών εκλογών του 2016, σύμφωνα με τη δικογραφία.

Το κόμμα υποστηρίζει στην αγωγή που κατέθεσε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μανχάταν ότι ανώτατοι αξιωματούχοι της καμπάνιας Τραμπ συνωμότησαν με τη ρωσική κυβέρνηση και τη ρωσική στρατιωτική υπηρεσία κατασκοπείας για να πλήξουν την υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να γείρουν την πλάστιγγα των εκλογών προς τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, το πέτυχαν «χακάροντας» τους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Από τη Ρωσία με αγάπη

Στη μήνυση κατονομάζονται ως εναγόμενοι επίσης ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο πολιτικός σύμβουλος του Τραμπ, Ρότζερ Στόουν και ο γαμπρός και ανώτερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ.

Σύμφωνα με την αγωγή η εκστρατεία Τραμπ «δέχτηκε με μεγάλη ευχαρίστηση τη βοήθεια της Ρωσίας» στις εκλογές του 2016.

«Κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών του 2016, η Ρωσία εξαπέλυσε μια επαίσχυντη επίθεση ενάντια στην αμερικανική δημοκρατία. Χρησιμοποίησε πληροφορίες που έκλεψε για να προωθήσει τα δικά της συμφέροντα: Να αποσταθεροποιήσει το πολιτικό περιβάλλον των ΗΠΑ, να δυσφημίσει την υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος και να στηρίξει την εκστρατεία του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, οι πολιτικές του οποίου θα ήταν προς όφελος του Κρεμλίνου» επισημαίνεται στο κείμενο της αγωγής.

Ουδέν σχόλιο

Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση.

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές. Το ίδιο έχει κάνει και το Κρεμλίνο, το οποίο επαναλαμβάνει ότι δεν εμπλέκεται σε υποθέσεις τρίτων χωρών, και ειδικά των ΗΠΑ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ