Μακάκος άρπαξε από σπίτι βρέφος και το έπνιξε μέχρι θανάτου
Άσχημο τέλος στην αναζήτηση του νεογέννητου αγοριού
Ένα βρέφος που το άρπαξε ένας πίθηκος, σύμφωνα με την οικογένειά του, βρέθηκε νεκρό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του κρατιδίου Οντίσα, σε άλλη μια περίπτωση που καταδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της «συμβίωσης» του ανθρώπου με τα ζώα αυτά στην Ινδία.
Το μωρό, ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 16 ημερών, κοιμόταν την περασμένη Παρασκευή καλυμμένο με μια κουνουπιέρα στο χωριό Ταλαμπάστα, όταν το άρπαξε ένας μακάκος ρέζους, είδος που αφθονεί στη χώρα.
«Η μητέρα είπε ότι είδε τον πίθηκο να παίρνει το παιδί της. Έβαλε τις φωνές αλλά ο πίθηκος πήδηξε στη στέγη και μετά εξαφανίστηκε» είπε η Σ.Μ. Μπαράλ, επιθεωρήτρια της αστυνομίας στην περιφέρεια Κουτάκ. «Ξεκινήσαμε έρευνα με τη βοήθεια δασοφυλάκων. Χθες το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ένα πηγάδι» εξήγησε.
Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το βρέφος πέθανε από πνιγμό. Δεν έφερε άλλα τραύματα και εκτιμάται ότι ο μακάκος το έριξε στο πηγάδι, πρόσθεσε η Μπαράλ.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι οι πίθηκοι αυτοί προκαλούν ολοένα και περισσότερα προβλήματα στην περιοχή όπου ζει η οικογένεια του μωρού. Πέρυσι τον Μάρτιο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στην περιφέρεια Κεντραπάντα, επίσης στο κρατίδιο Οντίσα, λόγω επιθέσεων από μακάκους. Τον ίδιο μήνα, ένας δημόσιος υπάλληλος υπέκυψε στα τραύματά του, αφού ένας πίθηκος πήδηξε στο κεφάλι του από ένα δέντρο.
Μολονότι οι Ινδοί τιμούν τα ζώα αυτά, οι πίθηκοι συνιστούν απειλή σε πολλές πόλεις. Συχνά λεηλατούν κήπους, καταστρέφουν γραφεία και στέγες ενώ επιτίθενται σε ανθρώπους συνήθως για να τους κλέψουν φαγητό.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τα αποκαρδιωτικά στοιχεία σχετικής έκθεσης προχωρά από την επόμενη χρονιά στα συγκεκριμένα μέτρα
Κατηγορείται για διαρροή πληροφοριών, ενώ παράλληλα χρηματιζόταν για να... μοιράζει προαγωγές
Ασαφή ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης
Χαρακτήρισε «σπαρακτική τραγωδία» τον θάνατο του Αμερικανού νοσηλευτή που σκοτώθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες
Τι αποκάλυψε η πρώην βουλευτής της ΝΔ που τον επέλεξε
Πάνω από 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ρεύμα
Ήταν τυλιγμένη σε σεντόνι, την είχαν πετάξει σε κάδο απορριμμάτων
Ποιος ήταν ο Αμερικανός νοσηλευτής που πυροβολήθηκε από την ICE
Ο Jacob Frey κατηγορεί την κυβέρνηση για αποδόμηση της δημοκρατίας
Ο Αμερικανός πρόεδρος επαινεί τη «γενναιότητα» των συμμάχων του ΝΑΤΟ μετά τις αντιδράσεις
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.