- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Μακάκος άρπαξε από σπίτι βρέφος και το έπνιξε μέχρι θανάτου
Άσχημο τέλος στην αναζήτηση του νεογέννητου αγοριού
Ένα βρέφος που το άρπαξε ένας πίθηκος, σύμφωνα με την οικογένειά του, βρέθηκε νεκρό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του κρατιδίου Οντίσα, σε άλλη μια περίπτωση που καταδεικνύει τα σοβαρά προβλήματα της «συμβίωσης» του ανθρώπου με τα ζώα αυτά στην Ινδία.
Το μωρό, ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 16 ημερών, κοιμόταν την περασμένη Παρασκευή καλυμμένο με μια κουνουπιέρα στο χωριό Ταλαμπάστα, όταν το άρπαξε ένας μακάκος ρέζους, είδος που αφθονεί στη χώρα.
«Η μητέρα είπε ότι είδε τον πίθηκο να παίρνει το παιδί της. Έβαλε τις φωνές αλλά ο πίθηκος πήδηξε στη στέγη και μετά εξαφανίστηκε» είπε η Σ.Μ. Μπαράλ, επιθεωρήτρια της αστυνομίας στην περιφέρεια Κουτάκ. «Ξεκινήσαμε έρευνα με τη βοήθεια δασοφυλάκων. Χθες το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ένα πηγάδι» εξήγησε.
Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το βρέφος πέθανε από πνιγμό. Δεν έφερε άλλα τραύματα και εκτιμάται ότι ο μακάκος το έριξε στο πηγάδι, πρόσθεσε η Μπαράλ.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι οι πίθηκοι αυτοί προκαλούν ολοένα και περισσότερα προβλήματα στην περιοχή όπου ζει η οικογένεια του μωρού. Πέρυσι τον Μάρτιο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στην περιφέρεια Κεντραπάντα, επίσης στο κρατίδιο Οντίσα, λόγω επιθέσεων από μακάκους. Τον ίδιο μήνα, ένας δημόσιος υπάλληλος υπέκυψε στα τραύματά του, αφού ένας πίθηκος πήδηξε στο κεφάλι του από ένα δέντρο.
Μολονότι οι Ινδοί τιμούν τα ζώα αυτά, οι πίθηκοι συνιστούν απειλή σε πολλές πόλεις. Συχνά λεηλατούν κήπους, καταστρέφουν γραφεία και στέγες ενώ επιτίθενται σε ανθρώπους συνήθως για να τους κλέψουν φαγητό.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς σχολιάζουν τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών διπλωματικές πηγές
Σε ποιες χώρες οι εργαζόμενοι μπορούν να αγνοούν τους εργοδότες τους μετά το ωράριο εργασίας;
«Θέλετε να το παίζετε σκληροί; Τώρα θα αντιμετωπιστείτε ως τέτοιοι» είπε ο σερίφης σε συνέντευξη Τύπου
Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μετά την απαγγελία κατηγοριών
Ο δημοσιογράφος Βασίλης Κωστούλας και ο αρθρογράφος Νικόλας Μολφέτας μιλούν για την εκλογική ήττα του Τραμπ, την επόμενη μέρα στις ΗΠΑ και τις διεθνείς επιπτώσεις
Τα ίχνη του χάθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας «Στέρνα»
Η ανατριχιαστική απάντηση του παιχνιδιού σε ερώτηση που δεν άκουσε καλά
Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό»
Το διακύβευμα της ευρωπαϊκής ισχύος σε έναν κόσμο χωρίς κανόνες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι ο στενός του σύμβουλος Στίβεν Μίλερ αναλαμβάνει καθήκοντα προσωπάρχη από τη Δευτέρα
H Σάνον επιβεβαιώνει την καταγγελία της χήρας του ιδρυτή του Playboy
Μαζί με τον Έλτον Τζον και άλλους ενάγοντες αμφισβητεί την απόρριψη των αγωγών
Ο κωμικός κρίθηκε ένοχος για τέσσερα αδικήματα
Οι εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν στο τμήμα και τελικά συμφιλιώθηκαν
Τρεις κατοικίες στους χώρους του Ρόγιαλ Λοτζ απέφεραν έσοδα στον πρώην πρίγκιπα
Κύμα διαμαρτυριών στην Ευρώπη κατά της ραγδαίας επέκτασης της τεχνητής νοημοσύνης
Συνελήφθη ο πατέρας της δούκισσας του Σάσεξ σήμερα στη Φλόριντα
Ποια τηλεοπτικά δίκτυα μπήκαν στο στόχαστρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.