- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νοσηλευτές ηλικιωμένων από κράτη-μέλη της ΕΕ αναζητεί η Γερμανία
Στις 2.436 ευρώ ο μέσος μισθός σε γερμανικούς οίκους ευγηρίας
Νοσηλευτές στον τομέα της φροντίδας ηλικιωμένων από κράτη-μέλη της ΕΕ αναζητεί η Γερμανία. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Γερμανικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Έρευνας της Νοσηλευτικής, ο αριθμός των κενών θέσεων στον τομέα της περίθαλψης ηλικιωμένων ανέρχεται στις 17.000. Αιτία για αυτή την κατάσταση είναι η έλλειψη ειδικευμένου προσωπικού, όπως και ο αυξανόμενος αριθμός υποψηφίων που δεν διαθέτουν τα αναγκαία προσόντα.
Ο νέος υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ήδη ανακοίνωσε την αύξηση των θέσεων νοσηλευτών σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων του δημοσίου κατά 8.000, την αύξηση των μισθών, αλλά και την πρόσληψη εργατικού προσωπικού από το εξωτερικό, την οποία χαρακτήρισε «ευνόητη επιλογή». Ο Γερμανός υπουργός, παραπέμποντας στο καθεστώς της ελεύθερης κυκλοφορίας εργαζομένων που ισχύει στην ΕΕ, σημείωσε ότι το γερμανικό ενδιαφέρον αφορά πρωτίστως νοσηλευτές από τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Αναφερόμενος στο θέμα της αναγνώρισης πτυχίων του εξωτερικού στη Γερμανία, ο Γενς Σπαν τόνισε ότι αυτά θα πρέπει να είναι ισότιμα με τα γερμανικά, ενώ στηλίτευσε το γεγονός ότι οι διαδικασίες αναγνώρισης είναι χρονοβόρες. «Γιατροί και νοσηλευτές βρίσκονται για μήνες και χρόνια στη Γερμανία και δεν μπορούν να αρχίσουν να εργάζονται επειδή αργεί η διαδικασία της αναγνώρισης», υπογράμμισε.
Να σημειωθεί ότι ο μέσος μικτός μισθός σήμερα σε οίκους ευγηρίας στη Γερμανία ανέρχεται στα 2.436 ευρώ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη χώρα της ΕΕ που παίρνει αυτό το μέτρο
Η «άσκηση» που φέρεται να είχε σχεδιαστεί στο πλαίσιο της θεραπείας
Ο Ντραπάτι αντικαθιστά τον Ολεξάντρ Σίρσκι, με απόφαση Ζελένσκι
Στην καριέρα του συνόδευσε με το σαξόφωνό του θρύλους της μουσικής
Ποια θαλάσσια περιοχή δεσμεύει
Η νέα εξαγγελία του νέου πρωθυπουργού στη Βρετανία
Σε βάθος 600 μέτρων ανοιχτά του Πουέρτο Ρίκο
Η πρώτη ανάρτηση της ηθοποιού μετά τη διαμάχη
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.