Κοσμος

Μάρβια Μαρίκ: Η πρώτη τρανς παρουσιάστρια ειδήσεων του Πακιστάν

«Ξέσπασα σε δάκρυα όταν μου έγινε η πρόταση», είπε στο BBC

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
marik2.jpg

Για πρώτη φορά στα τηλεοπτικά δρώμενα του Πακιστάν μία τρανς θα εκφωνήσει κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Η Μάρβια Μαρίκ, είναι απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και έχει επίσης εργαστεί ως μοντέλο. Δήλωσε στο BBC ότι ξέσπασε σε κλάματα μόλις της έκαναν την πρόταση να παρουσιάσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ιδιωτικού καναλιού Kohenoor του Πακιστάν.

Η Μάρβια πέρασε από εκπαίδευση τριών μηνών μέχρι να βγει στον αέρα. «Εκπληρώθηκε ένα όνειρο ζωής», είπε στο BBC και εξέφρασε την ελπίδα η δουλειά της να συμβάλει στη βελτίωση της ζωής των ατόμων της τρανς κοινότητας στη χώρα της.

Colourful Characters with Lily-Rose Depp – CHANEL Makeup Tutorials


Τα τρανς άτομα στο Πακιστάν έρχονται συχνά αντιμέτωπα με παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους: διακρίσεις, βία, παρενόχληση. Πολλά άτομα αναγκάζονται να βγουν στην πορνεία και στην επαιτεία για τα προς το ζην.

marik3.jpg

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού Kohennor τόνισε στο Voice Of America ότι η κ. Μαλίκ επελέγη με κριτήριο την αξία της και όχι λόγω φύλου ή σεξουαλικής ταυτότητας. 

Τον Ιούνιο του 2016, μια 23χρονη ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των τρανσέξουαλ έχασε τη ζωή της εξαιτίας καθυστερήσεων στην ιατρική περίθαλψη που έπρεπε να λάβει. Η Αλίσα, η οποία πυροβολήθηκε οκτώ φορές, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά το προσωπικό δεν μπορούσε να αποφασίσει αν θα τη βάλει σε θάλαμο γυναικών ή ανδρών, σύμφωνα με όσα είπαν οι φίλοι της. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ