- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Από τις 15 Απριλίου οι οδηγοί που ταξιδεύουν στον αυτοκινητόδρομο Durres-Kukes, γνωστό και ως Εθνική Οδός του Αλβανικού Εθνούς, θα πρέπει να πληρώνουν για πρώτη φορά διόδια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών και Ενέργειας της Αλβανίας. Οι τεχνικές δοκιμές που ξεκίνησαν χθες Κυριακή θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες. Μετά το πέρας των δοκιμών κάθε οδηγός που διασχίζει την εθνική οδό θα πρέπει να πληρώσει κατά μέσο όρο 5 ευρώ.
Η είδηση προκάλεσε ανησυχίες για το αυξανόμενο κόστος στους κατοίκους της περιοχής, μια από τις φτωχότερες περιοχές της χώρας, αλλά και για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στους τουρίστες από το Κόσοβο οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 50% περίπου όλων των αλλοδαπών που επισκέπτονται την Αλβανία. Η αντιπολίτευση έσπευσε να ανακοινώσει οτι όταν έρθει στην εξουσία, θα άρει το μέτρο αυτό. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν προειδοποιήσει οτι θα πραγματοποιήσουν κλιμακούμενες διαμαρτυρίες καθώς, όπως λένε, δεν μπορούν να πληρώνουν 10 ευρώ μόνο για να πάνε στην πρωτεύουσα και να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
Επίσης οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται παράλληλα της εθνικής οδού υποστηρίζουν οτι τα διόδια θα αυξήσουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων τους, ειδικά εξαιτίας του υψηλού φόρου στα φορτηγά και στα ρυμουλκούμενα. Ωστόσο, οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν οτι η τοποθέτηση διοδίων είναι απαραίτητη καθώς θα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση του αυτοκινητόδρομου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.