Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Βαρκελώνης μετά τη σύλληψη Πουτζδεμόν
Το σύνθημα «Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» δόνησε τη Ράμπλα
Χιλιάδες διαδηλωτές, κρατώντας καταλανικές σημαίες, κατέβηκαν σήμερα στους δρόμους της Βαρκελώνης, μετά τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν στη Γερμανία, κατόπιν αιτήματος της ισπανικής δικαιοσύνης.
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της αυτονομιστικής οργάνωσης Επιτροπές Προάσπισης της Δημοκρατίας, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Ράμπλα, την κεντρική λεωφόρο της Βαρκελώνης, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους" και "Ο Πουτζδεμόν είναι ο πρόεδρός μας".
Ο Πουτζδεμόν συνελήφθη νωρίτερα σήμερα στα σύνορα της Δανίας με τη Γερμανία, μετά το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ισπανικές αρχές. Κατηγορείται για "στάση" και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 30 ετών, όπως και άλλοι 12 αυτονομιστές πολιτικοί. Όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές του Σλέσβιχ, θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστή στη Γερμανία. "Η ακρόαση αυτή έχει ως μοναδικό στόχο να εξακριβωθεί η ταυτότητα του συλληφθέντος. Το δικαστήριο του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν στο Σλέσβιχ θα αποφασίσει στη συνέχεια αν ο κ. Πουτζδεμόν θα πρέπει να κρατηθεί" μέχρι να εξεταστεί το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία, ανέφερε η ανακοίνωση.
"Αυτό που μας κάνουν είναι υπερβολικό. Μας αντιμετωπίζουν σαν εγκληματίες επειδή ζητάμε ανεξαρτησία" είπε, με δάκρυα στα μάτια, μια διαδηλώτρια στη Βαρκελώνη, η 60χρονη καθηγήτρια Ρόσα Βέλα.
Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην πόλη, φωνάζοντας "Αυτή η Ευρώπη είναι ντροπή!"
Ο Πουτζδεμόν έφυγε από την Ισπανία τον περασμένο Οκτώβριο, μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, μιας από τις πλουσιότερες περιοχές της Ισπανίας. Εγκαταστάθηκε στις Βρυξέλλες με την ελπίδα ότι θα εξασφάλιζε τη στήριξη της Ευρώπης στον αγώνα του, κάτι όμως που δεν έγινε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.