- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νικολά Σαρκοζί: «Μου έχουν κάνει τη ζωή μου κόλαση»
Τι είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας στους ανακριτές για τις «δοσοληψίες» του με τον δικτάτορα Καντάφι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαρακτήρισε «συκοφαντίες» τις εις βάρος του κατηγορίες για χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από το καθεστώς του εκλιπόντος δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Δήλωσε, μάλιστα, ότι η ζωή του έχει γίνει μια κόλαση εξαιτίας αυτών των κατηγοριών.
Η γαλλική εφημερίδα, Le Figaro, δημοσίευσε αποσπάσματα της κατάθεσης που έδωσε ο Νικολά Σαρκοζί ενώπιον των ανακριτών. Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορείται πλέον και επισήμως για «παθητική δωροδοκία» «παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας» και «αποδοχή λιβυκών κρατικών πόρων».
«Από τις 11 Μαρτίου 2011 ζω μια κόλαση εξαιτίας των συκοφαντιών αυτών», είπε ο Σαρκοζί στους ανακριτές, όπως γράφει η Le Figaro. «Κατηγορούμαι χωρίς καμία ουσιαστική απόδειξη των δηλώσεων του Καντάφι, του γιου του, του ανιψιού του, του εξαδέλφου του, του εκπροσώπου του και του πρώην πρωθυπουργού του και των δηλώσεων του κυρίου (Ζιάντ) Τακιεντίν, ο οποίος έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι έχει υπεξαίρεσε χρήματα από το λιβυκό κράτος» ανέφερε για να προσθέσει: «Αναφορικά με τον κύριο Τακιεντίν θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στη διάρκεια της περιόδου 2005-2011 δεν είχε κανένα ραντεβού μαζί μου».
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του πρώην προέδρου αφορούν χρηματοοικονομικές ροές στις οποίες ενέχονται πρόσωπα που συνδέονται με το καθεστώς του Καντάφι. Πρώην αξιωματούχοι της Τρίπολης και ο Γαλλολιβανέζος μεσάζων Ζιάντ Τακιεντίν μίλησαν για καταβολές χρημάτων προς όφελος της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί.
Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια το 2012 μετά τη δημοσιοποίηση από τον Mediapart ενός σημειώματος που αποδίδεται στον Μούσα Κουσά, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών της Λιβύης, που υπονοεί μια λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Νίνα Χρουστσόβα είνια καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο The New School στη Νέα Υόρκη
Η επικήρυξη αφορά και τον Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Διαγραμμένη δήλωση στο Telegram, όπου καταγγέλλει ψυχολογική πίεση των παικτριών και πολιτικό κλίμα
Ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι η έρευνα στόχευε να πιέσει τη Fed για μείωση επιτοκίων
H εφαρμογή του μέτρου δεν είναι απόλυτα αποτελεσματική
Η κίνηση αυτή έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σύγκρουσης
Η υπόθεση τον κολοσσό της ζωντανής ψυχαγωγίας που ελέγχει μεγάλο μέρος της αγοράς
Με σφυριά και καλέμια έσπασαν τις βιτρίνες του μαγαζιού
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιτίθεται χυδαία στον Χέρτσογκ - Το Ισραήλ απαντά για «παραβίαση κυριαρχίας»
Νοσηλεύεται με βρογχοπνευμονία - Διπλωματική ένταση μετά την ανάκληση βίζας Αμερικανού αξιωματούχου
Το Arctic Metagaz πλέει ακυβέρνητο μετά από επίθεση με drone - Παρακολουθούν Μάλτα και Ιταλία
Τι αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Γαλλία και Ιταλία ανοίγουν δίαυλο με το Ιράν - Φόβοι για ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη
Δικαστικό όργανο στην Αυστραλία δικαίωσε την εταιρεία που την απέλυσε - Το σκεπτικό της απόφασης
Η φωτογραφία θεωρείται ότι τραβήχτηκε στο Μάρθα’ς Βίνγιαρντ της Μασαχουσέτης μεταξύ 1999 και 2000
«Έχουμε εντολές για μη δημοσίευση φωτογραφιών και βίντεο» λέει ένας από αυτούς
Η Ιταλίδα πρωθυπουργός ρίχνεται στην καμπάνια για το δημοψήφισμα, ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πιθανή ήττα
Γαλλία και Ιταλία ξεκινούν συνομιλίες για τα Στενά του Ορμούζ, λένε οι FT
Αξιωματούχοι αποκαλύπτουν επιφυλάξεις Βανς πριν την επίθεση - Δημόσια στήριξη μετά την απόφαση Τραμπ
Το κορίτσι ονομάστηκε μάλιστα προσωρινά Jeanne Westgate, από το εμπορικό κέντρο όπου βρέθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.