Κοσμος

O Τραμπ θα ζητήσει 20 εκ. δολάρια αποζημίωση από την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς

Δεν θα υποχωρήσουμε, και δεν θα μας εκφοβίσουν» είπε ο δικηγόρος της Ντάνιελς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-71738702.jpg
Ethan Miller/Getty Images

Η πρώην πορνοστάρ που ισχυρίζεται ότι είχε ερωτική σχέση με τον Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση στον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο προσωπικός δικηγόρος του προέδρου, Μάικλ Κόεν.

Ο κ. Κόεν υποστήριξε ότι η Στέφανι Κλίφορντ, γνωστή με το επαγγελματικό ψευδώνυμο Στόρμι Ντάνιελς, έχει παραβιάσει τουλάχιστον είκοσι φορές το συμφωνητικό εχεμύθειας που υπέγραψε λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Στις αρχές Μαρτίου η κ. Κλίφορντ μήνυσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ζητώντας να αποδεσμευτεί από το συμφωνητικό με το επιχείρημα ότι ουδέποτε υπογράφηκε από τον κ. Τραμπ.

Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως ο πρόεδρος είναι αποφασισμένος να αποκρούσει τις αιτιάσεις της κ. Κλίφορντ, ο κ. Κόεν ζήτησε μεταφορά της μήνυσης σε ομοσπονδιακό δικαστήριο – αντί για το πολιτειακό όπου είχε κατατεθεί – και διαμήνυσε ότι θέλει να επιλύσει την αντιδικία μέσω διαιτησίας, δηλαδή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αιχμές για προσπάθεια εκφοβισμού της πελάτισσάς του άφησε μέσω Twitter ο δικηγόρος της κ. Κλίφορντ, Μάικλ Αβενάτι. «Το γεγονός ότι ένας εν ενεργεία πρόεδρος επιζητά πάνω από $20 εκατομμύρια σε δήθεν ‘αποζημιώσεις’ από έναν ιδιώτη, που θέλει μόνο να πει στον κόσμο τι πραγματικά συνέβη είναι αξιοσημείωτο [...] Δεν θα υποχωρήσουμε, και δεν θα μας εκφοβίσουν».

Στόχος της Στόρμι Ντάνιελς είναι να μιλήσει ελεύθερα σε μέσα ενημέρωσης για τον φερόμενο δεσμό της με τον κ. Τραμπ, το 2006 και το 2007, κάτι που απαγορεύεται από το συμφωνητικό εχεμύθειας. Έχει αφήσει μάλιστα να εννοηθεί ότι διαθέτει φωτογραφίες και βίντεο που αντήλλαξε με τον Ρεπουμπλικάνο μεγιστάνα.

Την εποχή που υπογράφηκε το συμφωνητικό, ο κ. Κόεν κατέβαλε στην πρώην πορνοστάρ 130.000 δολάρια, ποσό που η ίδια δηλώνει διατεθειμένη να επιστρέψει προκειμένου να ακυρωθεί η συμφωνία.

Ο Λευκός Οίκος αρνείται ότι ο κ. Τραμπ είχε οιαδήποτε σχέση με την κ. Κλίφορντ, ενώ ο κ. Κόεν υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έδωσε στην πρώην πορνοστάρ δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ