- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Η Walmart βάζει ηλικιακό... πλαφόν στην αγορά όπλου
Στον απόηχο του μακελειού σε λύκειο της Φλόριντα
Η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων λιανικής Walmart ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποφάσισε να αυξήσει το όριο ηλικίας στα 21 των επίδοξων αγοραστών όπλων στα καταστήματά της, έπειτα από το μακελειό σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα των ΗΠΑ όταν 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλου.
«Λαμβάνοντας υπ' όψιν τις πρόσφατες εξελίξεις, αναθεωρήσαμε την πολιτική μας έως προς τα πυροβόλα όπλα. Αυξάνουμε το όριο ηλικίας για την αγορά πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών στα 21 έτη» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Από το 2015, η αλυσίδα δεν διαθέτει στα καταστήματά της ημι-αυτόματα τουφέκια εφόδου. Δεν διαθέτει, επίσης, πιστόλια, εκτός από τα καταστήματά της στην Αλάσκα. Διαθέτει μόνο κυνηγετικά όπλα για όσους ασχολούνται με τη σκοποβολή και το κυνήγι.
Νωρίτερα, την Τετάρτη, καθώς οι μαθητές του λυκείου επέστρεφαν στις τάξεις για πρώτη φορά μετά το μακελειό, ο Έντουαρντ Στακ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας καταστημάτων Dick's Sporting Goods, ανακοίνωσε ότι τα καταστήματά της δεν θα πωλούν πλέον ημι-αυτόματα τουφέκια εφόδου.
Μετά τη σφαγή στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, ξεκίνησε εκ νέου η συζήτηση για την οπλοκατοχή με αφορμή την πληροφορία ότι ο δράστης, 19 ετών, μπόρεσε να αποκτήσει νόμιμα ημι-αυτόματο τουφέκι εφόδου σε αυτήν την ηλικία και παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε κάνει ορισμένες «επίκδυνες» αναρτήσεις στα social media.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.