- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Μπιλ Γκέιτς: «Θα έπρεπε να πληρώνω περισσότερους φόρους»
Χαρακτήρισε «οπισθοδρομική» την φορολογική μεταρρύθμιση του Τραμπ
Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς εκτιμά ότι θα έπρεπε ο ίδιος, όπως και οι πλουσιότεροι φορολογούμενοι στις ΗΠΑ, να καταβάλουν περισσότερους φόρους, χαρακτηρίζοντας τη φορολογική μεταρρύθμιση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «οπισθοδρομική».
«Θα πρέπει να πληρώνω περισσότερους φόρους» υπογράμμισε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Κατέβαλα επιπλέον φόρους από οποιονδήποτε, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως η κυβέρνηση πρέπει να απαιτήσει από τα πρόσωπα που βρίσκονται στη θέση μου να πληρώνουν πολύ υψηλότερους φόρους».
Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πίσω από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος. Η περιουσία του συνιδρυτή της Microsoft εκτιμάται σε περισσότερα από 90 δισεκατομμύρια δολάρια, μεγάλο μέρος της οποίας αφιερώνεται στο φιλανθρωπικό του έργο και την ιατρική έρευνα.
Ο Γκέιτς άσκησε κριτική στη φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ, η οποία εγκρίθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου από το Κογκρέσο, το οποίο ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι, κι η οποία προβλέπει σημαντικές μειώσεις στις επιχειρήσεις.
«Δεν είναι ένα προοδευτικό νομοσχέδιο. Είναι ένα οπισθοδρομικό φορολογικό νομοσχέδιο» επισήμανε ο επιχειρηματίας, υποστηρίζοντας ότι από τα πλεονεκτήματα αυτής της μεταρρύθμισης θα επωφεληθούν οι πλέον εύποροι παρά τις διαβεβαιώσεις των Ρεπουμπλικάνων ότι από αυτή τη μεταρρύθμιση θα βγουν κερδισμένες η εργατική και μεσαία τάξη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Συνεδριάζει σήμερα δικαστήριο του Παρισίου για την αναστολή λειτουργίας του
Η ιστορία της Emma άνοιξε συζήτηση για τις οργανωμένες κλοπές κινητών στο Λονδίνο και τον ρόλο των social media στην ταυτοποίηση δραστών
Οι ιστορικές αλήθειες και η διατήρηση ενός εθνικού μυθιστορήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.