Με 348 ψήφους υπέρ πριν από δύο ημέρες τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν ψήφισμα με το οποίο ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει εκ νέου το ενδεχόμενο της κατάργησης, υπό προϋποθέσεις, της εφαρμογής της θερινής ώρας που ισχύει από το 1980.
Το ψήφισμα επισημαίνει ότι οι περισσότερες μελέτες σχετικά με την επίδραση της αλλαγής ώρας, δεν έχουν καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα, αλλά υπάρχουν πλέον ενδείξεις για αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία.
«Η έλλειψη ύπνου που επιφέρει η αλλαγή της ώρας προκαλεί προβλήματα στην οδική ασφάλεια. Είναι η αιτία για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων για τους πιο ευάλωτους και εννοώ τους πεζούς και τους ποδηλάτες», τόνισε κατά την τοποθέτησή της η Γαλλίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων και πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών του Ευρωκοινοβουλίου Καρίμα Ντελί.
Η Κομισιόν δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα. Η επίτροπος της Κομισιόν αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Βιολότεα Μπουλκ η οποία μίλησε σχετικά στο Ευρωκοινοβούλιο, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ευεργετικές επιδράσεις από το γεγονός ότι οι άνθρωποι με τη θερινή ώρα απολαμβάνουν και εκμεταλλεύονται για μεγαλύτερο διάστημα το ηλιακό φως.
Ανέφερε δε, ότι μια τέτοια αλλαγή δεν βρίσκει σημαντικής υποστήριξης από τους αρχηγούς των κρατών της ΕΕ.
Την τελική απόφαση, σε κάθε περίπτωση θα την πάρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και για να περάσει μια τέτοια πρόταση χρειάζεται συμφωνία με πλειοψηφία από τα κράτη μέλη.
Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο θέμα ανακινήθηκε από τη Φινλανδία, τον περασμένο Ιανουάριο, με τουλάχιστον 70.000 πολίτες να υπογράφουν σχετικό ψήφισμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.