- CITY GUIDE
- PODCAST
-
21°
Ζάεφ: Η λύση πρέπει να διαφυλάττει την αξιοπρέπεια τόσο των «Μακεδόνων» όσο και της Ελλάδας
Επανήλθε με το αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος
Στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος ως μια «επιπλέον εγγύηση» για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων επανήλθε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Nova της Βουλγαρίας. Επανέλαβε ότι αυτό, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς θα καταδεικνύει τη βούληση του σκοπιανού λαού για λύση.
«Η λύση στο ονοματολογικό πρέπει να διατηρεί την αξιοπρέπεια των “Μακεδόνων” και των Ελλήνων» τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ενώ στον απόηχο της τοποθέτησης του Μάθιου Νίμιτς ότι η Αθήνα δεν έχει θέσει ζήτημα ταυτότητας στις διαπραγματεύσεις ανέφερε πως η λύση που θα βρεθεί πρέπει να διαφυλάσσει την «αξιοπρέπεια και την ταυτότητα» τόσο της Ελλάδας όσο και της ΠΓΔΜ.
Τα ακριβή του λόγια ήταν: «Το δημοψήφισμα θα αποτελέσει μια πρόσθετη εγγύηση για τους Έλληνες φίλους μας γιατί θα απομακρύνει όλες τις αμφιβολίες καθώς οι λαοί θα υποστηρίξουν τη λύση. Είμαι σίγουρος ότι οι "Μακεδόνες" είναι έτοιμοι γι' αυτό. Ωστόσο είμαστε ακόμα εν μέσω διαπραγματεύσεων και ελπίζω ότι η λύση θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια των "Μακεδόνων" και των Ελλήνων».
Εκτίμησε ακόμη ότι η επίτευξη λύσης είναι εφικτή έως τα μέσα του 2018 και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα είναι δυνατή η ένταξη της FYROM στο NATO στη σύνοδο της Συμμαχίας των Ιούλιο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
«Δεν ζητάμε δωρεάν βοήθεια, η Ευρώπη πληρώνει τις ΗΠΑ για τους πυραύλους»
Η απάντηση του Σουντάρ Πιτσάι στο αίτημα του πρόεδρου των ΗΠΑ
Ποιον όρο θέτει για να επιτρέπονται οι κινητοποιήσεις στους δρόμους
Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα εξήρε τον ρόλο του ΔΠΔ για τη διεθνή δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου
Ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Γιώτσας, πατέρας ενός μη λεκτικού αυτιστικού παιδιού, γράφει στην Athens Voice με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Γουίλιαμ Τσάπμαν.
Μιλήσαμε με τον δημοσιογράφο Βίκτορα Ελιέζερ για να καταλάβουμε τι ακριβώς διακυβεύεται
Δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό, λένε οι υγειονομικές αρχές
Το νέο «ευχαριστώ» του Αμερικανού προέδρου στη Ρωσία
Τα νεότερα για την υγεία της
«Αν του είχα ρίξει καμιά γροθιά...»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.