Κοσμος

Πανικός στη Μόσχα: Λεωφορείο παρέσυρε πεζούς μπροστά σε υπόγεια διάβαση (εικόνες, video)

Νεκροί και τραυματίες στη ρωσική πρωτεύουσα - Καρέ καρέ η στιγμή που το βαρύ όχημα κατρακυλά στις σκάλες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μόσχα, λεωφορείο
@ya._.na._.love/Instagram

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν λεωφορείο εξετράπη της πορείας του και «μπούκαρε» σε υπόγεια διάβαση της Μόσχας.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στη λεωφόρο Κουτουζόβσκι, κοντά στον σταθμό «Slavyansky Bulvar», στο δυτικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας. Ερασιτεχνικό video δείχνει καρέ καρέ τη στιγμή που το βαρύ όχημα κατρακυλά εκτός ελέγχου στις σκάλες της διάβασης, την ώρα που έντρομοι πολίτες προσπαθούν να το αποφύγουν.

Στο υλικό από κάμερα ασφαλείας φαίνεται το λεωφορείο να ξεκινά και στη συνέχεια να επιταχύνει, μπαίνοντας στην είσοδο της υπόγειας διάβασης, για να ακινητοποιηθεί, όταν χτυπά με δύναμη στην τσιμεντένια βάση.

Επικράτησε πανικός. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και πληθώρα ασθενοφόρων.

moscow2134234234234.gif

russian-bus.gif

bus2342432.gif

 

 

Υπό κράτηση ο οδηγός - Δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια

Ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη από την αστυνομία.

Οι αρχές δεν συνδέουν το συμβάν με εξτρεμιστική δράση και εξετάζουν το ενδεχόμενο της μηχανικής βλάβης, εστιάζοντας την προσοχή τους στο σύστημα πέδησης.

Cosmic Telegram: Ημερήσιες προβλέψεις Δευτέρας 25/12

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας. Η σημερινή ημέρα είναι εργάσιμη για τη Ρωσία, καθώς τα Χριστούγεννα εορτάζονται την 7η Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από RT/ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ