- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιλή: Τουλάχιστον πέντε νεκροί και 15 αγνοούμενοι από την κατολίσθηση λάσπης
Τεράστια έκταση στο απομακρυσμένο χωριό Βίγια Σάντα Λουσία έχει θαφτεί κάτω από τη λάσπη
Μια κατολίσθηση λάσπης σάρωσε ένα μικρό χωριό σε απομακρυσμένη περιοχή της νότιας Χιλής, κοντά σε ένα δημοφιλές εθνικό πάρκο, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον πέντε νεκρούς και τουλάχιστον 15 αγνοούμενους, έπειτα από μια νύχτα καταρρακτωδών βροχοπτώσεων, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Πλάνα που μαγνητοσκοπήθηκαν από ελικόπτερο της αστυνομίας εικονίζουν μια τεράστια έκταση στο απομακρυσμένο χωριό Βίγια Σάντα Λουσία, κοντά στο Τσαϊτέν, στο παράκτιο τμήμα της Παταγονίας, να έχει θαφτεί κάτω από τη λάσπη, καθώς η κατολίσθηση το έπληξε κατεβαίνοντας από μια κοιλάδα που είχε πλημμυρίσει όταν υπερχείλισε ένα ρέμα.
Τέσσερις Χιλιανοί, ανάμεσά τους μια 68χρονη γυναίκα, καθώς κι ένας τουρίστας, το όνομα και η εθνικότητα του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από τις αρχές, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καταστροφής. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι δύο σοβαρά, και διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ελικόπτερο.
Σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις έρευνες στα συντρίμμια αναζητώντας τουλάχιστον 15 ανθρώπους που συνεχίζουν να αγνοούνται.
Η κατολίσθηση λάσπης κατέστρεψε ένα σχολείο, τουλάχιστον 20 σπίτια και δρόμους, καθώς και το εκλογικό κέντρο όπου θα πήγαιναν οι πολίτες για να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο οποίος διεξάγεται σήμερα Κυριακή.
Η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ κήρυξε την περιοχή, που απέχει 1.100 χιλιόμετρα νότια από το Σαντιάγο, σε κατάσταση καταστροφής.
«Έδωσα εντολή στα μέλη των σωστικών συνεργείων να ζητήσουν όλους τους πόρους που χρειάζονται για την προστασία των ανθρώπων στο Βίγια Σάντα Λουσία», ένα χωριό περίπου 300 κατοίκων, ανέφερε η Μπατσελέτ σε ανάρτησή της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Στην περιοχή σημειώθηκε βροχόπτωση 11,4 εκατοστών μέσα σε 24 ώρες, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι καιρικές συνθήκες αναμενόταν να βελτιωθούν βαθμιαία.
Η Βίγια Σάντα Λουσία βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Πάρκου Κορκοβάδο, μιας ιδιαίτερα τουριστικής περιοχής με ηφαίστεια, φιόρδ και απέραντες δασικές εκτάσεις.
Στον κοντινό ορεινό όγκο Τσαϊτέν είχε σημειωθεί ηφαιστειακή έκρηξη το 2008, που είχε αναγκάσει χιλιάδες κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.