- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τίμερμανς εναντίον Τουσκ: Ή ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό ή τίποτα
Στη γραμμή Αβραμόπουλου
Την άποψη ότι είτε θα βρεθεί μια «ευρωπαϊκή λύση για το θέμα της μετανάστευσης ή δεν θα υπάρξει λύση» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.
Σε ό,τι αφορά στην πρόταση του Ντόναλντ Τουσκ για την εξεύρεση λύσης, μακριά από τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις κατανομής προσφύγων, ο Φρανς Τίμερμανς επανέλαβε τη θέση της Επιτροπής, όπως εκφράστηκε χθες από τον επίτροπο Αβραμόπουλο. «Η αλληλεγγύη είναι βασικό συστατικό στοιχείο της ΕΕ. Διαφωνώ ότι η μετεγκατάσταση προσφύγων που επελέγη στη φάση της κρίσης ήταν αναποτελεσματική. Περισσότερα από 32.000 άτομα έχουν μετεγκατασταθεί. Όλα τα εργαλεία χρειάζονται, αλλιώς το οικοδόμημα θα καταρρεύσει και αυτό θα προκαλέσει μόνιμη ζημιά και στην ενιαία αγορά» υπογράμμισε ο Φρανς Τίμερμανς.
Επιπλέον, σημείωσε ότι για τη μεταρρύθμιση του Δουβλίνου, η Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν κάνει τις προτάσεις τους και το «μπαλάκι» βρίσκεται τώρα στο γήπεδο του Συμβουλίου για να βρεθεί συμφωνία, προσθέτοντας ότι είναι σαφής ο τρόπος με τον οποίο Συνθήκες ορίζουν τη λειτουργία των νομοθετών.
«Είτε θα βρούμε μια ευρωπαϊκή λύση για το θέμα της μετανάστευσης ή δεν θα υπάρξει λύση. Μόνο μία λύση για το Δουβλίνο μπορεί να δώσει λύση και στη Σένγκεν. Δεν μπορούν περιορισμένες χώρες να φέρουν στον ώμο τους το βάρος αυτό» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απειλές από τον ηγέτη της χώρας προς τους γείτονές του
Μετά από πλήγμα σε δεξαμενή καυσίμων
Οι απαντήσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικές
Οι καρφίτσες που είχε στο πέτο του
Η Ουάσιγκτον άρχισε να διενεργεί σειρά ερευνών για εμπορικά ζητήματα
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.