Απογοητευμένοι οι Βρετανοί από τους χειρισμούς Μέι στο Brexit
Πάνω από τους 6 στους 10 σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών
Οι Βρετανοί εμφανίζονται όλο και περισσότερο επικριτικοί απέναντι στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαισιόδοξοι ως προς την έκβασή τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα.
Το ποσοστό των Βρετανών που θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους διαχειρίζεται με κακό τρόπο τις διαπραγματεύσεις πέρασε από το 41% τον Φεβρουάριο στο 55% τον Ιούλιο και έφτασε στο 61% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών.
Το ποσοστό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει μία «κακή συμφωνία» με τις Βρυξέλλες αυξήθηκε από 37% τον Φεβρουάριο σε 44% τον Ιούλιο και σε 52% τον Οκτώβριο, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, μόνο το 19% θεωρεί ότι το Λονδίνο θα εξασφαλίσει μία «καλή συμφωνία».
Τα αποτελέσματα βασίζονται σε τρεις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δείγμα 2.200 ατόμων τον Φεβρουάριο, τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο.
«Δεν πρέπει να φθάσουμε στο συμπέρασμα ότι η αυξανόμενη απογοήτευση και δυσαρέσκεια απέναντι στο Brexit θα πείσουν αναγκαστικά τους ψηφοφόρους να μεταβάλουν τη γνώμη τους για το είδος της συμφωνίας που το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να επιδιώξει ή για την ισχύ της αρχικής απόφασης για την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται σε σημείωμά του ο επικεφαλής ερευνητής του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών Τζον Κέρτις.
«Μέχρι στιγμής, οι ψηφοφόροι τείνουν να επικρίνουν τους παράγοντες της διαδικασίας του Brexit εξαιτίας αυτού που εκλαμβάνουν ως αποτυχία στην εκπλήρωση των επιδιωκόμενων από τους ψηφοφόρους στόχων, παρά να θέσουν σε αμφισβήτηση την απόφαση για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθαυτή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η έκθεση καταγράφει επίσης ότι το Πεκίνο υπερτερεί αριθμητικά σχεδόν σε όλα τα είδη πυραύλων μικρού, μεσαίου και ενδιάμεσου βεληνεκούς
Η εταιρεία δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο το όχημα αναγνώρισε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά
Oι πάμπλουτοι ιδιοκτήτες δεν πλήρωναν τα πρόστιμα
Ακολουθεί το παράδειγμα της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας και της Σλοβενίας
Aναπόσπαστο κομμάτι της αιγυπτιακής κουζίνας από τον 19ο αιώνα.
Ποιο είναι το επίθετο που χρησιμοποιούν
Μόνο μία κάμερα λειτουργούσε στο σημείο - Αποκαλύπτονται σοβαρές ελλείψεις
Η δόνηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά από τα 7,6 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη χώρα
Ο ίδιος έχει υποστηρίζει ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα
Ο Τόμας Μαρκλ υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι
Τι συμβαίνει με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του, Ούσα;
Το βραβείο παρέλαβε η κόρη της
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του του CEO της UnitedHealthcare Μπράιαν Τόμσον
Η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που την πρώτη θέση δεν καταλαμβάνει Ευρωπαίος ηγέτης
Η σημασία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Δυο φορές ισόβια και 50 χρόνια στον 26χρονο δολοφόνο
Η πρόταση για εκείνα που θα μπορούσαν να ζητούνται από όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα
«Η αναγνώριση αυτή τιμά την ταυτότητά μας» δηλώνει η Τζόρτζια Μελόνι
Η συγκλονιστική περιγραφή της Σάρον για τις τελευταίες στιγμές του θρυλικού Όζι Όσμπορν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.