Κοσμος

Δάσκαλος κατήγγειλε 6χρονο μουσουλμάνο με σύνδρομο Down για «τρομοκρατία» (video)

Κατηγορεί τον Μοχάμαντ ότι επαναλάμβανε στην τάξη τις λέξεις «Αλλάχ» και «μπαμ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
down_new.jpg

Δάσκαλος στις Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσε την αστυνομία για ένα καταγγείλει εξάχρονο μουσουλμάνο μαθητή με σύνδρομο Down για τρομοκρατία. Η αστυνομία έσπευσε να διερευνήσει την καταγγελία και ως εκ τούτου όλη η οικογένεια ενός παιδιού με σύνδρομο Down ελέγχεται ως ύποπτη για τρομοκρατία.
Είναι παράδοση! | Santa Run Chania 2017 TV Spot

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η έρευνα ξεκίνησε καθώς ο Μοχάμαντ Σουλεϊμάν φέρεται να επαναλάμβανε στην τάξη τις λέξεις «Αλλάχ» και «μπαμ».
Water cannons & clashes: Anti-AfD protesters block Hannover convention

Οι γονείς του, οι οποίοι ζουν στην πόλη Περλαντ του Τέξας, διαψεύδουν την αστυνομία επισημαίνοντας πως το παιδί τους «δεν μπορεί να μιλήσει» και έχει τη «διανοητική ικανότητα ενός παιδιού ηλικίας 1 έτους». Ο πατέρας του Μοχάμαντ σημειώνει ότι η ζωή έχει γίνει κόλαση, καθώς έχουν μπει τόσο στο στόχαστρο της αστυνομίας όσο και των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας.

 

«Οι τελευταίες τρεις με τέσσερις εβδομάδες ήταν οι πιο δύσκολες της ζωής μου», είπε στο κανάλι Fox26 ο Μαχέρ Σουλεϊμάν. «Η σύζυγος και τα παιδιά μου κλαίνε συνέχεια κι εγώ προσπαθώ να τους πείσω πως όλα θα πάνε καλά».

Ο πατέρας εξηγεί ότι το παιδί του γεννήθηκε με σύνδρομο Down και ότι χρειάζεται συνέχεια φροντίδα και παρακολούθηση. «Λένε ότι είναι τρομοκράτης. Αυτό είναι παράλογο. Είναι βασικά διάκριση και δεν είναι υπαινιχτική, είναι 100% διάκριση».  

Το αστυνομικό τμήμα ανακοίνωσε ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε και ότι δεν βρέθηκαν ενοχοποιητικά ή άλλα επιβαρυντικά στοιχεία για τον 6χρονο και την οικογένειά του. Ωστόσο, η υπηρεσία προστασίας ανηλίκων ανακοίνωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ