- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Εγώ είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν»- Το μήνυμα φοιτήτριας που προκάλεσε σάλο στα social media
Η Harriet Brookes έστειλε ένα μήνυμα σε ένα ομαδικό τσατ
Μια φοιτήτρια από το Μάντσεστερ ισχυρίστηκε ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚαν, το κορίτσι που εξαφανίστηκε το 2007 στην Πορτογαλία, προκαλώντας σάλο στα social media.
Η Harriet Brookes έστειλε ένα μήνυμα σε ένα ομαδικό τσατ. Σε αυτό ισχυρίζονταν πως είναι η Μαντλίν ΜακΚαν. Το μήνυμα αυτό, αργότερα διέρρευσε στο διαδίκτυο και μοιράστηκε περισσότερες από 30.000 φορές.
Το μήνυμά της έλεγε: «Εντάξει παιδιά. Συνήθως δεν πιστεύω θεωρίες συνωμοσίας αλλά ειλικρινά πιστεύω πως είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν».
Aν και οι φίλοι της την ειρωνεύονταν, εκείνη επέμεινε: «Είμαι η Μαντλίν ΜακΚαν και δεν ξέρω τι να κάνω με μένα».
Η κοπέλα παρουσίασε και σχετικά στοιχεία. Πρώτον ένα σημάδι στην κόρη του ματιού της, παρόμοιο με το χαρακτηριστικό σημάδι στην κόρη του ματιού της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν.
Δεύτερον, ένα σημάδι στο πόδι, που υπάρχει και στο πόδι της Μαντλίν, όμως η Μαντλίν θα ήταν σήμερα 14 ετών, ενώ η Brookes σπουδάζειστο Πανεπιστήμιο του Leeds.
Ένας χρήστης των social media τόνισε: «Είσαι η Μαντλίν ή απλά παίζεις με τους ανθρώπους;»
Η Sue Garland ανέφερε στο Facebook: «Λοιπόν για να συνοψίσουμε: Η γυναίκα συμπεριφέρεται σαν μια απόλυτα ηλίθια που επιζητά την προσοχή, με το να ανακοινώνει πως είναι ένα αγνοούμενο παιδί μικρότερο τουλάχιστον πέντε χρόνια από όσο είναι εκείνη. Όχι, δεν είσαι η Μαντλίν αγάπη μου, ελπίζω αυτό να ξεκαθαρίζει τα πράγματα».
Ένας άλλος χρήστης είπε πως «το έγραψε σε ένα ομαδικό τσατ για πλάκα».
Η κατά φαντασίαν Μαντλίν απάντησε στην κριτική υποστηρίζοντας πως το μήνυμά της ήταν ένα αστείο που μεγαλοποιήθηκε στο μυαλό όσων την κριτίκαραν.
Η μητροπολιτική αστυνομία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως σκοπεύει να συνεχίσει τις έρευνές της για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν.
Η Scotland Yard ξεκίνησε να ερευνά την εξαφάνιση τον Μάιο του 2011, με αστυνομικούς να «ξεσκονίζουν» περισσότερα από 40.000 έγγραφα.
Η ομάδα πήρε 1.338 καταθέσεις και συγκέντρωσε 1.027 εκθέματα. Οι αξιωματικοί εξέτασαν περισσότερουςαπό 60 «υπόπτους» ενώ γενικά, έχουν υπάρξει περίπου 8.685 πιθανές θεάσεις της Μαντλίν ΜακΚαν σε ολόκληρο τον κόσμο.
ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Ξεχωριστή θέση στη συλλογή είχε ένα μοναδικό δοχείο και κουτάλι, έργο του αργυροχόου Μαρσέλ Μπλοκ
Παράλληλα, η Ουκρανία επανήλθε στο προσκήνιο με την άφιξη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η καταγγελία είχε κατατεθεί στις 5 Ιανουαρίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.