- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Παραθυράκι από Σοσιαλδημοκράτες για σχηματισμό κυβέρνησης υπό τη Μέρκελ
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από 8ωρη συνεδρίαση του SPD
Η ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) δηλώνει ανοικτή σε συνομιλίες για την έξοδο της χώρας από την πολιτική κρίση, εγκαταλείποντας την αντίθεσή του ως προς κάθε ιδέα συμμαχίας με την Άνγκελα Μέρκελ.
«Το SPD είναι πεπεισμένο ότι πρέπει να συνομιλήσουμε, το SPD δεν θα μείνει αποκλείσει τη συζήτηση», δήλωσε τη νύχτα ο γενικός γραμματέας Χουμπέρτους Χάιλ, έπειτα από οκτάωρη συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος υπό τον πρόεδρο Μάρτιν Σουλτς.
Παρά τις δυσκολίες τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Γερμανίας, μέχρι σήμερα, ο Μάρτιν Σουλτς είχε κατηγορηματικά αρνηθεί κάθε ιδέα παράτασης του μεγάλου συνασπισμού στον οποίο συμμετείχαν οι δύο χριστιανικές ενώσεις CDU/CSU της Ανγκελα Μέρκελ και το SPD μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που σημαδεύτηκαν από την υποχώρηση της εκλογικής δύναμης των Σοσιαλδημοκρατών, αλλά και των Συντηρητικών.
Αντίθετα, ο Σουλτς είχε ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής νέων εκλογών.
Όμως, στο εσωτερικό του κόμματος αυξάνονται οι πιέσεις για αλλαγή κατεύθυνσης, κυρίως αφότου ο πρόεδρος της Γερμανίας, ο σοσιαλδημοκράτης Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δήλωσε ότι επιδιώκει την αποφυγή νέων εκλογών και κάλεσε όλα τα κόμματα να επιδείξουν ανοικτό πνεύμα.
Ο πρόεδρος Σταϊνμάιερ συναντήθηκε για το θέμα αυτό χθες με τον Σουλτς.
«Το SPD δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν μουτρωμένο παιδί στη γωνιά του», δήλωσε χθες το βράδυ ο σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μας, σημαίνον μέλος της ηγεσίας του κόμματος, ενώ άλλα στελέχη τάχθηκαν υπέρ της υποστήριξης μίας κυβέρνησης μειοψηφίας υπό τους συντηρητικούς, μία επιλογή που μέχρι στιγμής αποκλείει η Άνγκελα Μέρκελ για να μην αναγκασθεί «να αναζητεί πλειοψηφία για τη λήψη κάθε μίας απόφασης».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal
Ο δεύτερος γύρος θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή
Το Ιράν προειδοποιεί άλλες χώρες κατά «οποιασδήποτε ενέργειας» που θα μπορούσε να κλιμακώσει τον πόλεμο
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο CNN ότι ο ισραηλινός στρατός «δεν δουλεύει με το χρονόμετρο ή βάση χρονοδιαγράμματος»
Tο 72% των προγραμματισμένων αποδεσμεύσεων αφορά αργό πετρέλαιο
Τι αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail
Τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν ζήτησε ποτέ κατάπαυση του πυρός και δεν σκοπεύει να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
Μια σειρά άρθρων που εξηγεί βήμα προς βήμα την ιστορία του Κυπριακού για όσους θέλουν να το καταλάβουν καλύτερα
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν για μια πιθανή επέκταση της ναυτικής αποστολής
«Πεθαίνω... για καφέ» αναφέρει σε ανάρτησή του, σατιρίζοντας τις φήμες ότι έχει πεθάνει
Συνεχείς οι αναχαιτίσεις ιρανικών drones και πυραύλων στις χώρες του Κόλπου
Ο πρώτος Αμερικανός ποντίφικας προειδοποίησε πως η βία δεν θα οδηγήσει στην απονομή της δικαιοσύνης
Η Κεντροδεξιά πολιορκεί το Παρίσι και η Ακροδεξιά τη Μασσαλία - Στο 20% η συμμετοχή το μεσημέρι
Η κυβέρνηση Νετανιάχου ενέκρινε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για άμεσες αγορές οπλισμού
«Προμήθεια συναλλαγής» φέρνει δισεκατομμύρια στα ταμεία για τον έλεγχο της δημοφιλούς πλατφόρμας
Ανάληψη ευθύνης με βίντεο-ντοκουμέντο από την Ashab Al Yamim - «Κύμα αντισημιτισμού» καταγγέλλει το Τελ Αβίβ
Συνελήφθη ο δράστης - Ερευνώνται καταγγελίες για αντι-ισλαμικά συνθήματα
Ο Αμερικανός πρόεδρος απορρίπτει το ενδεχόμενο άμεσης ειρήνης με την Τεχεράνη
Οι δύο ήταν «μεταξύ των πιο σημαντικών προσώπων στην ιρανική κοινότητα πληροφοριών»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα το κάλεσμά του προς άλλες χώρες να βοηθήσουν στην ασφάλεια των Στενών του Χορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.