- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σουλτς για την πολιτική κρίση στη Γερμανία: « Το SPD έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του»
Σχετικά με τη σημερινή του συνάντησης με το Φρανκ-Βαλτερ Σταϊνμάιερ
«Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) έχει απόλυτη συνείδηση της ευθύνης του, στην παρούσα δύσκολη συγκυρία. Είναι θετικό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε πρωτοβουλίες. Είμαι βέβαιος ότι τις επόμενες μέρες και εβδομάδες θα βρούμε μια καλή λύση για την χώρα» δήλωσε ο πρόεδρός του Μάρτιν Σούλτς στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), ενόψει της σημερινής του συνάντησης με το Φρανκ-Βαλτερ Σταϊνμάιερ, στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου για εξεύρεση λύσης μετά την κατάρρευση των διερευνητικών συνομιλιών για συνασπισμό τύπου «Τζαμάικα» την Κυριακή.
«Η δήλωσή του κ. Σουλτς πρέπει να ερμηνευτεί και ως προτροπή στο κόμμα του να διατηρήσει τη νηφαλιότητά του και να μην δημιουργείται αναταραχή με απερίσκεπτες πετες δηλώσεις και κριτικές μελών του» παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία προσθέτει ότι «ηγετικά στελέχη τους SPD τείνουν εν τωμεταξύ προς την άποψη ότι πρέπει να γίνει ανεκτή μια κυβέρνηση μειοψηφίας της κ. Μέρκελ, ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να κερδηθεί χρόνος.
Ορισμένα μάλιστα συμβουλεύουν τον κ. Σουλτς να αφήσει ανοικτή την πόρτα και στο ενδεχόμενο μεγάλου συνασπισμού».
«Η πίεση στον κ. Σουλτς αυξάνεται» όπως παρατηρεί η Rheinische Post. Η Ουλα Σμιτ, πρώην υπουργός Υγείας, είπε σε συνέντευξή της, η οποία δημοσιεύεται στην σημερινή έκδοση της εφημερίδα «Die Welt» ότι «το SPD δεν πρέπει να αρνηθεί καμιά συζήτηση για κυβέρνηση συνασπισμού».
Η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός παρέπεμψε μάλιστα στις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει πει ότι όλα τα κόμματα θα πρέπει να είναι διατεθειμένα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Η κ. Σμιτ τόνισε τέλος ότι οι νέες εκλογές «δύσκολα θα μπορούσαν να εξηγηθούν στον λαό και δεν αποτελούν αυτοσκοπό για το SPD».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Προειδοποιεί για την επικίνδυνη ρητορική Τραμπ και την καταστροφική μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας παγκοσμίως
Έξι τραυματίες, ζημιές σε δρόμους και σπίτια - Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην Ευρώπη και ο αναβαθμισμένος ρόλος της Ελλάδας στο νέο σύστημα ασφάλειας
Οι αναρτήσεις στα social media και η νοσηλεία του 31χρονου
Η ιστορία του Ταχίρις Ντος Σάντος
Το κέρατο του ταύρου προκάλεσε εσωτερική πληγή 10 εκατοστών
Πώς τα ψάρια έγιναν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης
Η ιστορία της Μάιλι δεν είναι η μοναδική
Oι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα
Παραδέχτηκε στη κοινοβουλευτική συζήτηση το λάθος διορισμό και την άγνοια ελέγχου ασφαλείας
Για απόπειρα εκβιασμού κάνει λόγο η εταιρεία
Έριξε το αυτοκίνητο της έξω από κλαμπ με πεζούς στο δρόμο
Το πάρκο Leinbach βρίσκεται κοντά στο Γυμνάσιο Thomas Jefferson
Η Ζιζέλ Πελικό ήταν μόνο η αρχή...
Υπό φυσιολογικές συνθήκες περνούν καθημερινά περίπου 130 πλοία
Υποχρεωτικός έλεγχος συμβατότητας με την ΕΕ πριν τη Βουλή - Κίνδυνος παγώματος κονδυλίων
Έκρηξη Τραμπ για κατάρριψη F-15, με συμβούλους να τον κρατούν εκτός κρίσιμων αποφάσεων
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προσωπικής συνάντησης με την ηγεσία της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.