Δημοσιογράφος των New York Times κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Ο 50χρονος θεωρείται από τα μεγαλύτερα ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ στις ΗΠΑ
Ο διάσημος δημοσιογράφος της εφημερίδας New York Times, διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο, ο Γκλεν Θρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη διεύθυνση της εφημερίδας αφού πολλές γυναίκες τον κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση, ανέφερε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου.
Αφού στα τέλη του 2016 πήρε μεταγραφή από τον ιστότοπο Politico στους New York Times, ο Γκλεν Θρας θεωρείται πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του πολιτικού ρεπορτάζ στις ΗΠΑ.
Μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι πρωταγωνιστές της εκπομπής "Saturday Night Live" του NBC τον επικαλέστηκαν σε πολλά από τα σκετσάκια τους, όπου ο «Γκλεν Θρας» (τον οποίο υποδυόταν ο Μπόμπι Μόινιχαν) ερχόταν αντιμέτωπος με την ηθοποιό Μελίσα Μακάρθι, η οποία ενσάρκωνε τον πρώην εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε σήμερα στον ιστότοπο Vox, η δημοσιογράφος Λόρα Μακγκάν αφηγείται πώς, πριν από πέντε χρόνια, σε ένα μπαρ, ο Γκλεν Θρας έβαλε το χέρι του στον μηρό της και τη φίλησε, χωρίς εκείνη να συναινέσει.
Άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν ότι βίωσαν παρόμοιες εμπειρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δημοσιογράφος με το χαρακτηριστικό καπέλο του που δεν αποχωρίζεται στιγμή, τις θώπευσε ή τις φίλησε.
«Η καθεμία από αυτές τις γυναίκες μου περιέγραψε τα διαφορετικά συναισθήματα που βίωσε κατά τη διάρκεια αυτών των εμπειριών: πανικό, κακοποίηση, ντροπή, αναστάτωση» έγραψε η Λόρα Μακγκάν.
«Ήμουν, και είμαι, θυμωμένη» σημείωσε αναφερόμενη στη δική της εμπειρία.
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, επρόκειτο για νεαρές δημοσιογράφους ηλικίας περίπου 20 ετών. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο, όπως λέει το άρθρο, όπου το φερόμενο θύμα του ξέσπασε σε λυγμούς μπροστά του.
Ό,τι συνέβη τον Ιούνιο «άλλαξε τη ζωή μου» εξήγησε ο δημοσιογράφος των New York Times. «Αυτή η γυναίκα κλονίστηκε από τη συμπεριφορά μου και λυπάμαι γι αυτό».
«Εδώ και πολλά χρόνια, αντιδρούσα σε μια σειρά προσωπικών κρίσεων και κρίσεων υγείας πίνοντας πολύ» συνέχισε. «Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, έκανα πράγματα για τα οποία ντρέπομαι».
«Δεν πίνω πλέον, από την 15η Ιουνίου του 2017. Ξεκίνησα πάλι ψυχοθεραπεία και σύντομα θα ξεκινήσω θεραπεία για την αντιμετώπιση του αλκοολισμού» διαβεβαίωσε ο ίδιος.
«Εργάζομαι σκληρά προσπαθώντας να διορθώσω τις ζημιές που προκάλεσα».
Για τους New York Times, αυτές οι καταγγελίες είναι «πολύ ανησυχητικές» και δεν αντιπροσωπεύουν «τα πρότυπα και τις αξίες» της εφημερίδας, εξηγεί ο όμιλος σε μια δήλωση που εστάλη από την εκπρόσωπο τύπου του.
Η διεύθυνση της εφημερίδας επισημαίνει ότι, εν αναμονή των συμπερασμάτων της εσωτερικής έρευνας που διεξάγεται, ο Γκλεν Θρας παύθηκε προσωρινά από τα καθήκοντά του.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.