- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει κυβέρνηση μειοψηφίας με Μέρκελ το κόμμα των Φιλελευθέρων
Στις 15.30 ανακοινώσεις από τον Γερμανό πρόεδρο
Μετά την χθεσινοβραδινή αποτυχία των διερευνητικών συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού ο Μάρκο Μπούσμαν, γενικός διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Φιλελευθέρων, δήλωσε σήμερα στην Bild ότι το FDP θα ήταν διατεθειμένο να υποστηρίξει μια κυβέρνηση μειοψηφίας υπό την κ. Μέρκελ «εάν υπάρχουν ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες».
«Δεν θέλουμε να κάνουμε φονταμενταλιστική αντιπολίτευση , αλλά εποικοδομητική», είπε χαρακτηριστικά.
Εν τω μεταξύ, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ θα μεταβεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να τον ενημερώσει επισήμως για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο κ. Σταϊνμάιερ, ο οποίος υπό τις παρούσες συνθήκες αποκτά κομβικό ρόλο, αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις του στις 15:30 (ώρα Ελλάδος.
Την ίδια ώρα, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα διαβουλευθούν σήμερα στα κομματικά τους όργανα και το απόγευμα ο Αρχηγός τους Μάρτιν Σουλτς θα ενημερώσει για την περαιτέρω στάση του κόμματος σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσε πριν από λίγο ο Γενικός Γραμματέας του SPD Χουμπέρτους Χάιλ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τώρα πρέπει να μιλήσουν τα συνταγματικά όργανα με τα κόμματα.
«Δύο μήνες μετά τις εκλογές τα κόμματα έφεραν την Γερμανία σε δύσκολη κατάσταση. Ο συνασπισμός Τζαμάικα διαλύθηκε. Η θέση του SPD μετά τις εκλογές είναι γνωστή. Για αυτό θα συζητήσουμε την περαιτέρω πορεία μας στα κομματικά όργανα. Έχουμε την βαθιά πεποίθηση ότι τώρα είναι η ώρα να συζητήσουν μεταξύ τους τα συνταγματικά όργανα και τα κόμματα. Για όλα τα άλλα, για το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεών μας στα κομματικά όργανα θα ενημερώσει ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα», δήλωσε ο κ. Χάιλ.
Επισημαίνεται ότι αυτή την ώρα, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του SPD, επρόκειτο να κάνει την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του ο κ. Σουλτς, ωστόσο ο σχεδιασμός άλλαξε την τελευταία στιγμή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Xρησιμοποιήθηκαν σχεδόν 49.000 μυρμήγκια σε πιάτα μέσα σε τέσσερα χρόνια - Κινδυνέυει με φυλάκιση
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Από τη Σελήνη έως τα εμβόλια: Πώς η παραπληροφόρηση, ο φόβος και η ανάγκη του ανήκειν διαμορφώνουν πεποιθήσεις
Η σατιρική αποδόμηση της εξουσίας, ο λαϊκισμός και οι λόγοι πίσω από τη διαρκή απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του
Η τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
O ίδιος αρνείται τα πάντα
Οκτώ μήνες απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Στόχος είναι η εξουσία να έρθει κοντύτερα στον λαό και να υπάρξει «οικονομική ανάπτυξη σε κάθε περιοχή»
Ισχυροί άνεμοι, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, συνοδεύουν την καταιγίδα
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.