- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Μεγάλη διαδήλωση υπέρ της ανεξαρτησίας στην Καταλονία
«Ελευθερία στους πολιτικούς κρατούμενους» το κεντρικό σύνθημα
Περισσότεροι από 750.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Βαρκελώνη, ζητώντας την αποφυλάκιση των ηγετών της Καταλονίας. Το πλήθος γέμισε ασφυκτικά τη λεωφόρο Μαρίνα, η οποία εκτίνεται από την παραλία έως την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια, ενώ συγγενείς των κρατουμένων ηγούνταν της πορείας και απηύθυναν ομιλίες.
«Ελευθερία για τους πολιτικούς κρατούμενους» ήταν το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης, στην οποία κάλεσαν οι δύο μεγαλύτερες οργανώσεις της Καταλονίας που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας.
Ο Κάρλες Πουτζντεμόν, ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας, απευθύνθηκε στους διαδηλωτές από τις Βρυξέλλες μέσω μηνύματος που πρόβαλε το καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο TV3: «Αν και ορισμένοι εξ ημών είμαστε μακριά, την ώρα που άλλοι βρίσκονται στη φυλακή, έχουμε δώσει ραντεβού εδώ για να βροντοφωνάξουμε με μια φωνή ότι θέλουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία και θέλουμε να επιστρέψουν στα σπίτια τους όλοι εκείνοι που βρίσκονται στη φυλακή ή στο εξωτερικό».
Να θυμίσουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε τη φυλάκιση 8 πρώην κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως και των ηγετών των ενώσεων της Καταλανικής Εθνικής Συνέλευσης (ANC) και Omnium Cultural, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για τον ρόλο που διαδραμάτισαν στα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στην κήρυξη της ανεξαρτησίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Οι ισχυρισμοί του Ρώσου προέδρου και το διπλωματικό αδιέξοδο
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.