- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νοσηλευτής-serial killer «φαρμάκωσε» 106 ασθενείς στη Γερμανία
Εκταφές ακόμη και στην Τουρκία ζήτησε η γερμανική αστυνομία
Ύποπτος για τον φόνο τουλάχιστον 106 ασθενών είναι ένας Γερμανός νοσηλευτής, ο οποίος έχει ήδη κριθεί ένοχος το 2015 για δύο ανθρωποκτονίες και τέσσερις ακόμη απόπειρες.
Ο Νιλς Χέγκελ έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς σκότωνε αρρώστους με υπερβολικές δόσεις φαρμάκων σε δύο νοσοκομεία στο Ντέλμενχορστ και το Όλντενμπουργκ (Κάτω Σαξονία).
Η αστυνομία του Όλντενμπουργκ έχει ζητήσει εκταφές στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό στοιχείων. Μάλιστα, οι γερμανικές αρχές έχουν έρθει σε επαφή και με την Άγκυρα, ζητώντας να ανοίξουν τάφοι Τούρκων μεταναστών που πέθαναν στη Γερμανία και η σορός τους μεταφέρθηκε στην Τουρκία.
«Η απαγγελία κατηγοριών από την εισαγγελία σε βάρος του Νιλς Χ. θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή της ερχόμενης χρονιάς» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ερευνητές, πάντως, παραδέχτηκαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθεί η ενοχή του νοσηλευτή, παρά τις εκταφές και τις εκατοντάδες μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί.
Ο επικεφαλής της έρευνας, ο Άρνε Σμιτ, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση αυτή «μοναδική στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας» λόγω της έκτασής της.
Δεν είχε «προτιμήσεις» ηλικίας ή φύλου για τα θύματά του, αν και «συνήθως διάλεγε τους ασθενείς που βρίσκονταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση», σύμφωνα με τον Σμιτ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν εκτεταμένες διαρροές – Αυξανόμενος φόβος οικολογικής κρίσης
Μόνιμες οι επιπτώσεις στην υγεία του
Μια δικαστική υπόθεση κινείται σε ένα «γκρίζο» νομικό και ηθικό πεδίο
Ο Ντέιβιντ Γκρος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για έναν πυρηνικό όλεθρο έως το 2061
Σε περίπτωση καταδίκης προβλέπεται ποινή διά βίου φυλάκισης
H εισαγγελία ζητά ποινές κάθειρξης έως και 22 ετών και έξι μηνών για τους πέντε υπόπτους
Nέα ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Βυθίζεται η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ - Τι αναφέρει δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos
Μετά τις αποκαλύψεις για την Ακαδημία Βιασμών, η κατάσταση παίρνει απρόσμενη (;) τροπή
Tι αποφάνθηκε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Κας Πατέλ στρέφεται κατά του The Atlantic για καταγγελίες περί κατανάλωσης αλκοόλ και απουσιών
Όταν η πολιτική συναντά το… παιδικό παιχνίδι για το καλό του δημάρχου
«Η χώρα μας δεν επηρεάζεται από τις ανακλήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η HiPP Ελλάδας
Τι αναφέρει η καταμέτρηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης
«Αν χρειαστεί μπορούμε να μοιραστούμε τα καύσιμα που έχουμε», δήλωσε ο Νταν Γιόργκενσεν
ΗΠΑ και Ιράν κλιμακώνουν τη ρητορική τους
Οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου είχαν αρνητικό αποτέλεσμα
Ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση του Κιέβου - Η Ρωσία εκτοξεύει απειλές
Το μήνυμα του βασιλιά Κάρολου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.