- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυτή είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιών στην εφηβεία
Μόλις 1 στις 100 ζητάει βοήθεια - Στην πλειονότητα των υποθέσεων ο δράστης είναι γνωστός στο θύμα
Τουλάχιστον 15 εκατομμύρια έφηβες σε όλο τον κόσμο έχουν αναγκαστεί να έχουν σεξουαλικές επαφές με τους συντρόφους τους, με συγγενείς ή φίλους, όμως μόλις 1 στις 100 ζητάει βοήθεια, ανακοίνωσε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου ο ΟΗΕ.
Το Καμερούν κατέχει το υψηλότερο ποσοστό σεξουαλικής βίας, με ένα στα έξι έφηβα κορίτσια να έχει εξαναγκαστεί να κάνει σεξ, σύμφωνα με έκθεση της Unicef, η οποία εξέτασε τα στοιχεία σε περισσότερες από 40 χώρες.
«Αυτή η ιδέα ότι οι γυναίκες βρίσκονται (διαρκώς) στη διάθεση των ανδρών είναι ο βασικός παράγοντας πίσω από τη σεξουαλική βία εναντίον των κοριτσιών» κατήγγειλε η Κλαούντια Κάπα στο Thomson Reuters Foundation. Στην πλειονότητα των υποθέσεων, ο δράστης είναι γνωστός στο θύμα (σύζυγος, φίλος, μέλος της οικογένειας ή συμμαθητής).
Η Unicef επισημαίνει ότι η σεξουαλική βία εναντίον έφηβων κοριτσιών μπορεί να εμποδίσει την παγκόσμια πρόοδο προς την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, ένα σχέδιο το οποίο έχει ως στόχο την εξάλειψη της φτώχειας και της πείνας, αλλά και την επίτευξη της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και της προστασίας του περιβάλλοντος με ορίζοντα το 2030.
Προκειμένου να αλλάξει η κατάσταση, ο ΟΗΕ τονίζει ότι πρέπει να υιοθετηθεί νομοθεσία που να προστατεύει τα παιδιά, αλλά και να υπάρξει μεγαλύτερη στήριξη από τις κοινωνικές υπηρεσίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Ζητά συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.