- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κυπριακή εισαγγελία: Σταματήστε τα σενάρια συνωμοσίας - Ο Βγενόπουλος είναι νεκρός
Τι ανέφερε ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης για τις πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας το 2013
«Υπάρχουν διαχρονικά πολιτικές και διοικητικές ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ο οποίος ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών, για την πορεία των ερευνών σε σχέση με την οικονομική καταστροφή του 2013 και το τραπεζικό σκάνδαλο.
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για καθυστέρηση στη διερεύνηση των σχετικών υποθέσεων, ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι το έργο της ανακριτικής ομάδας «είναι περιορισμένο, επειδή δεν έχει το καθήκον να προχωρήσει σε εφ’ όλης της ύλης διερεύνηση». Επεσήμανε δε, ότι η διερεύνηση παρόμοιων υποθέσεων στην Ισλανδία και την Ιρλανδία, διήρκεσε 7 με 8 χρόνια.
«Είναι μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις που με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο συνέτειναν στην κατάρρευση», επεσήμανε ο Κώστας Κληρίδης. Οι ευθύνες είναι εκεί, τα αίτια είναι εκεί και οι αίτιοι εκεί, σημείωσε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε όλοι ποιοι είναι, μόλις χθες βιώσατε κατηγορίες από τη μία πλευρά στην άλλη. Καμία πλευρά δεν αναγνωρίζει τις δικές της ευθύνες».
Ο γενικός εισαγγελέας διαβεβαίωσε πως ο άλλοτε κραταιός άντρας της οικονομίας, Ανδρέας Βγενόπουλος, είναι νεκρός κι έδωσε ένα τέλος στα σενάρια συνομωσιολογίας. Έπειτα από ερώτηση του βουλευτή, Ζαχαρία Κουλία, ο κ. Κληρίδης είπε ότι η νομική υπηρεσία διερεύνησε το ζήτημα μέσω Ελλαδίτη ιατροδικαστή.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να παρενέβη προσωπικά
«Ήταν αντίγραφο», απαντά το Πεντάγωνο
«Χρειαζόμαστε εναλλακτικές λύσεις εκτός από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους», δηλώνει ο ηθοποιός
«Είμαι εδώ, θα το παλέψουμε μαζί», του είπε η Ρεμπέκα Γκέιχαρτ όταν έμαθε για τη διάγνωσή του
Σημαντική απειλή για την οικονομία της Σίλικον Βάλεϊ
Συνολικά, 450 επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές στο Παρίσι και 228 λεηλατήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο
Απαιτεί μάλιστα και συγγνώμη
«Αυτή τη φορά θα σε σκοτώσουμε», φώναζαν οι περαστικοί
Χιλιάδες συλλήψεις για ταραχές και λεηλασίες - Έκτακτα μέτρα ασφαλείας στο Παρίσι
Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα κιτ πρώτης ανάγκης
Η δόνηση χτύπησε την περιοχή Σιζάνγκ προκαλώντας συναγερμό για καταστροφές
Τι λέει για τον κίνδυνο εξάπλωσης
Συγκλονιστικές καταθέσεις φίλων και γονέων θύματος
Οι περισσότεροι εργαζόμενοι εργάζονται εξ αποστάσεως
Μπαράζ πυραυλικών πληγμάτων στην Ουκρανία - Νεκροί, τραυματίες και καταστροφές σε υποδομές
Στο κλιπ μια μητέρα στρέφεται κατά της κόρης της
«Ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία, αλλά είμαι χαρούμενος που είναι όλοι ασφαλείς», δήλωσε ο Μπιλ Μάρεϊ
Οι καταγγελίες για βασανιστήρια και η καταδίκη σε 15 χρόνια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.