- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τετράποδος εισβολέας έκλεισε τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας (εικόνες)
Περιβαλλοντολόγοι χρησιμοποίησαν ζωντανές κατσίκες ως δόλωμα για να πιάσουν λεοπάρδαλη
Αίσια έκβαση είχε ένα ακόμη κεφάλαιο στη σκληρή σύγκρουση ανθρώπου και ειδών της Άγριας Πανίδας στην Ινδία.
Όπως μετέδωσαν ΜΜΕ της ασιατικής χώρας, ειδικοί του Τμήματος Άγριας Ζωής κατάφεραν να ναρκώσουν έπειτα από 36 ώρες συνεχούς παρακολούθησης μία λεοπάρδαλη, η οποία περιφερόταν άσκοπα μέσα στους χώρους του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής αυτοκινήτων, στα περίχωρα της πρωτεύουσας Νέο Δελχί.
Η λεοπάρδαλη θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα αφεθεί ελεύθερη σε δασική περιοχή. Το άγριο ζώο εντοπίστηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Maruti Suzuki, στην περιοχή Χαργιάνα, το πρωί της Πέμπτης. Η πρώτη απόδειξη για την παρουσία του απρόσκλητου επισκέπτη δόθηκε μέσω του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. Η φωτογραφία με τη λεοπάρδαλη να βρίσκεται σε διάδρομο του εργοστασίου έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν και επί τόπου έφθασαν υπεύθυνοι του Τμήματος Άγριας Ζωής για να ακινητοποιήσουν το άγριο ζώο. Προκειμένου να τα καταφέρουν, χρησιμοποίησαν ως δόλωμα δύο ζωντανές κατσίκες και ωμό κρέας για να προσελκύσουν το άγριο ζώο.
Άμεση εκκένωση
Το εργοστάσιο Maruti Suzuki είναι το μεγαλύτερο στην Ινδία, κατασκευάζοντας περίπου ένα εκατομμύριο οχήματα ετησίως.

Εκπρόσωπος του Τμήματος Άγριας Ζωής εξήγησε σε δηλώσεις του πως οι λεοπαρδάλεις μπαίνουν σε κατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής. Η ανθρώπινη παρουσία τις τρομάζει, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε επιθέσεις, οι οποίες όμως γίνονται στο πλαίσιο αυτοάμυνας. Στη συνέχεια φοβισμένοι χωρικοί προχωρούν σε αντίποινα, με μοιραίο -συνήθως- αποτέλεσμα για αυτές. Ενδεικτικό είναι το περιστατικό που εκτυλίχθηκε τον Νοέμβριο του 2016, όταν κάτοικοι χωριού στην πολιτεία Γκουχάρατ έκαψαν ζωντανή μια λεοπάρδαλη, η οποία είχε κατασπαράξει νωρίτερα ένα κορίτσι.
Άνιση μάχη
Η μαζική αστικοποίηση, η αποψίλωση των δασών, η καταπάτηση των δασικών εκτάσεων, η εξαφάνιση των προστατευμένων ζωνών στα δάση και η εκρίζωση των φαρμακευτικών φυτών είναι μερικοί μόνο λόγοι για την αύξηση των συγκρούσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων στην Ινδία.
Ο βασικότερος είναι η αδυναμία του ανθρώπου να μάθει να ζει αρμονικά με τα είδη της Άγριας Πανίδας, αρνούμενος να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και άλλα πλάσματα που χρειάζονται τον χώρο τους για να αναπτυχθούν και να ζήσουν.

Στην Ινδία, πάντως, ισχύουν αυστηροί νόμοι για τη θανάτωση άγριων ζώων. Το 2016, αρμόδιοι του Τμήματος Άγριας Ζωής κλήθηκαν να ναρκώσουν μία λεοπάρδαλη που είχε μπει σε ένα σχολείο στο Μπενγκαλούρου (νότια της χώρας), αφού πρώτα είχε κατασπαράξει έξι ανθρώπους.
Όπως μετέδωσε το BBC, στην Ινδία ζουν περίπου 12.000-14.000 λεοπαρδάλεις. Εκτιμάται πως κάθε ημέρα μία λεοπάρδαλη θανατώνεται παρά τα αυξημένα μέτρα προστασίας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός πρόεδρος περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Πώς κατέρρευσε η «ειδική σχέση» Ρώμης και Λευκού Οίκου
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγα λεπτά μετά τις δηλώσεις του Τζέι Ντι Βανς
Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μετά τη σύγκρουση δύο επιβατικών αμαξοστοιχιών - Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος
Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η πρόσφατη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Ο Ματάν Γκρίνμπεργκ της startup Factory επένδυσε στην ποιότητα του ύπνου του προσωπικού του
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.