Κοσμος

Καταλονία - Άγρια επεισόδια έξω από εκλογικά κέντρα - Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών (εικόνες, video)

Υπάρχουν 337 τραυματίες  - Χτυπήθηκαν 9 αστυνομικοί και 2 μέλη της εθνοφυλακής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
374595-773174.jpg
EPA/Alberto Estevez

Βίαια επεισόδια συνεχίζουν να εκτυλίσσονται έξω από εκλογικά κέντρα στην Καταλονία, από τη στιγμή που άνοιξαν οι κάλπες για το δημοψήφισμα της ανεξαρτησίας.

Η Μαδρίτη κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσει το δημοψήφισμα που χαρακτηρίζει παράνομο και αντισυνταγματικό, αλλά οι Καταλανοί είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν και από τα ξημερώματα έκαναν ουρές έξω από τα εκλογικά κέντρα.

Τα πρώτα επεισόδια ξέσπασαν σε εκλογικά κέντρα, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, επιχειρώντας να απομακρύνει τους πολίτες που βρίσονταν εκεί. Ηδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πολλά βίντεο με συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, ακόμη και μπροστά σε μικρά παιδιά, ή με τους εκπροσώπους του νόμου να τραβούν με τη βία ηλικιωμένους.

Μάλιστα, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, των Podemos, δημοσίευσε στο Twitter φωτογραφίες με αιμόφυρτους ηλικιωμένους ψηφοφόρους και το ερώτημα «Μαριάνο Ραχόι αυτή είναι η νίκη σου;»

Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον του πλήθους σε έναν δρόμο της Βαρκελόνης, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να τραυματιστούν, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

«Δεν φοβόμαστε». «Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι», φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από εκλογικό κέντρο της Βαρκελώνης, την ώρα της αστυνομικής επέμβασης, σύμφωνα με μαρτυρίες που μεταδίδει το Reuters. Δεκάδες μέλη των δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών της ισπανικής αστυνομίας έσπρωχναν με τις ασπίδες τους τους ανθρώπους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό το εκλογικό κέντρο.

Φορτηγάκια της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο βρίσκονται σταθμευμένα κοντά στο εκλογικό κέντρο όπου έχουν ξεσπάσει οι ταραχές.

Οι αστυνομικοί κατάσχουν από τα εκλογικά κέντρα κάλπες και ψηφοδέλτια. Ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Χουάν Ιγκνάσιο Ζόιδο δημοσίευσε στο Twitter βίντεο με ανάλογη επιχείρηση της αστυνομίας

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 
Γάζα: η παγίδα των ακραίων και οι οφειλές των μετριοπαθών 

Όσοι στο εσωτερικό των δύο πλευρών αλλά και στη διεθνή κοινότητα εξακολουθούν να πιστεύουν σε μια έντιμη διευθέτηση του παλαιστινιακού δεν πρέπει να πιαστούν στην παγίδα των ακραίων φωνών

Ο θάνατος του Ραϊσί, το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και οι χώρες-παρίες της Μέσης Ανατολής
Ο θάνατος του Ραϊσί, το ένταλμα σύλληψης Νετανιάχου και οι χώρες-παρίες της Μέσης Ανατολής

Ο υπεσυντηρητισμός του Ραϊσί, ο φανατικός αντιδυτικισμός του και η απόφασή του να προτάξει τις σχέσεις του Ιράν με την Κίνα και τη Ρωσία θα οδηγούσαν την Τεχεράνη σε ακόμη μεγαλύτερη ρήξη με τη Δύση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.