- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Τρίτη ηλικία κατά Μακρόν: Στους δρόμους χιλιάδες συνταξιούχοι στη Γαλλία (video)
Αντιδρούν στα σχέδια του Γάλλου προέδρου να αυξήσει τη φορολογία
Ο Μακρόν άνοιξε τα χαρτιά του και παρουσίασε το όραμά του για την Ευρώπη και τη Γαλλία. Ανάμεσα στα προτεινόμενα μέτρα που θα τονώσουν τη γαλλική οικονομία και ενισχύσουν την ανάπτυξη είναι οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η αναδιάρθρωση των φόρων.
Μόνο που φαίνεται ότι λογάριαζε χωρίς τους... ξενοδόχους. Ήδη, τα εργατικά συνδικάτα εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους, διαδηλώνοντας στους δρόμους, την ώρα που όλο και περισσότερες ομάδες πολιτών αντιδρούν στους νέους φόρους που έρχονται. Την Πέμπτη, αρκετές χιλιάδες συνταξιούχοι διαδήλωσαν στο κέντρο του Παρισιού, καλώντας τον πρόεδρο της Γαλλίας να μην αυξήσει τη φορολογία -εξέλιξη που θα είχε ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της αγοραστικής τους δύναμης.
«Δεν έχω πάρει ακόμα σύνταξη. Θα βρεις εδώ, όμως, πολλούς ανθρώπους που θα σε ενημερώσουν ότι θα χάσουν περισσότερα από 2.000 ευρώ τον χρόνο. Το ποσό είναι μεγάλο» ανέφερε ο Ρεμί, μέλος του CGT, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου της χώρας.
«Υπολογίζω να χάσω 300 ευρώ τον χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι πάνε οι διακοπές μου. Χρειάζομαι τις διακοπές μου. Κάνω πολλά πράγματα, επίσης. Υπάρχουμε (οι συνταξιούχοι) για το κράτος; Δεν είμαστε έντομα που μπορείς να τους ρίξεις εντομοκτόνο για να κοστίζουν λιγότερο» τόνισε από τη μεριά του ένας συνταξιούχος που συμμετείχε στη διαδήλωση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.