- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Ερντογάν απαγορεύει και στα επιβατηγά κι εμπορικά πλοία εκτός από τα τουριστικά να δένουν στην Ελλάδα
Κανένα πλοίο με τουρκική σημαία στα ελληνικά νησιά
Την άμεση απαγόρευση απόπλου προς Ελλάδα όλων των εμπορικών ιστιοπλοϊκών σκαφών, δηλαδή των σκαφών με τουρκική σημαία που ενοικιάζονται από τουρίστες, στις τουρκικές ακτές, με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν, ως αντίμετρα σε ελέγχους των ελληνικών λιμενικών αρχών σε τουρκικά τουριστικά πλοία που πραγματοποιούσαν όπως αποδείχθηκε, παράνομα εσωτερικές κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι από 12 Οκτωβρίου απαγορεύονται τα δρομολόγια από τα τουρκικά λιμάνια προς την Ελλάδα δηλαδή προς τα ελληνικά νησιά, με επιβατηγά και εμπορικά πλοία. Το τελευταίο μεταφράζεται στο ότι τα ελληνικά νησιά δεν θα έχουν πλέον τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα απέναντι τους τουρκικά παράλια.
Όλα ξεκίνησαν όταν δεδομένης της αυξημένης τουριστικής κίνησης στα Ελληνικά νησιά και ιδιαίτερα στη Ρόδο και στην Κω και την αντίστοιχη μικρή κίνηση στα τουρκικά παράλια, ιδιοκτήτες τουρκικών τουριστικών σκαφών πήγαιναν ως επισκέπτες στα νησιά και σε συνεργασία με Έλληνες επιχειρηματίες του τουριστικού τομέα επιβίβαζαν επισκέπτες. Πουλούσαν ως «πειρατές» στην ουσία, «μαύρες» κρουαζιέρες στα ελληνικά νησιά με ό,τι αυτό συνεπάγονταν για την ελληνική οικονομία.
Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν όμως, από τις ελληνικές αρχές δεν αποκάλυψαν μόνο την επικρατούσα κατάσταση. Είχαν αποτέλεσμα, η Τουρκία για διεθνείς οργανισμούς όπως οι νηογνώμονες να μεταταχτεί σε ναυτιλία με «γκρίζες» υπηρεσίες.
Ακολούθησε σειρά διαπραγματεύσεων μεταξύ υπηρεσιακών στελεχών της Ελλάδας και της Τουρκίας πλην όμως ο έλεγχος πριν μέρες και η απαγόρευση απόπλου σε ένα μήκους 35 μέτρων τουρκικό ιστιοπλοϊκό κρουαζιερόπλοιο που λειτουργούσε με τον παραπάνω περιγραφόμενο «πειρατικό» τρόπο προκάλεσε την τουρκική αντίδραση.
Στις χθεσινές δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός άφησε βέβαια ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχισθεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος για το θέμα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα από τα χαρακτηριστικά περιστατικά σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2014
Πλοίο με σημαία Πακιστάν διέπλευσε κανονικά τα Στενά του Ορμούζ, πιθανόν μετά από συνεννόηση με το Ιράν
Στοιχεία δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας είχε προειδοποιηθεί για τις κινήσεις της
Το συγκεκριμένο trend έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές μέσα στο 2025
Όταν οι γονείς της εκλιπαρούσαν για δεύτερη γνώμη, δεν τους άκουσε κανείς - τώρα ο θάνατος της κόρης τους έγινε ο κανόνας
Οι συμμαχίες θα κρίνουν την επικράτηση στον δεύτερο γύρο
Ο Τραμπ πίστεψε την ίδια του την προπαγάνδα, ισχυρίζεται ο ειδησεογραφικός ιστότοπος
Το βίντεο αποτελεί το πιο πρόσφατο από μια σειρά παρόμοιων καταγραφών
Πλήγματα σε Ντνιπροπετρόφσκ και Ζαπορίζια με νεκρούς και τραυματίες - Εκρήξεις και στο Κίεβο
Έπειτα από καταγγελίες πρώην εργαζομένων κατά του σεφ Ρενέ Ρετζέπι
Σχόλια στο Χ ανέφεραν πως όσοι καθαρίσουν «αξίζουν και αυτοί από ένα Όσκαρ»
Ο πρώην κοσμήτορας κατηγορείται ως ο ντίλερ με το ψευδώνυμο «ο καθηγητής»
Ο ποντίφικας κάλεσε τους δημοσιογράφους να αποφεύγουν την προπαγάνδα και να προβάλλουν τη φωνή των θυμάτων
Παράνομος ο πόλεμος ΗΠΑ-Ισραήλ κατά του Ιράν, ισχυρίζεται η Μαδρίτη
«Το ABC News είναι ίσως ο πιο διεφθαρμένος ειδησεογραφικός οργανισμός στον πλανήτη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας
Η κάθε πλευρά θέτει διαφορετικούς όρους για το τέλος του πολέμου - Η ανάλυση του BBC
Απειλή για την οικονομία και πλήγμα στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση
«Δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς», τόνισε ο Μπόρις Πιστόριους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.