- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: «Προειδοποιητικές βολές» από Φιλελεύθερους προς Μέρκελ
Για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού
Μόνο αν υπάρξει αλλαγή στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής θα συμμετάσχουν οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) σε κυβέρνηση συνασπισμού υπό την καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.
Αυτό είπε ο ηγέτης του γερμανικού φιλελεύθερου κόμματος κ. Κρίστιαν Λίντνερ στην εφημερίδα «Die Welt», μιλώντας ακόμα γενικά για τις διαφωνίες ανάμεσα στο κόμμα του και τα Χριστιανικά κόμματα, των οποίων ηγείται η κ. Μέρκελ. Ακόμα, ο Λίντνερ είπε: «Ορισμένοι εκθειάζουν τη 'Τζαμάικα' ως ένα ρομαντικό πολιτικό σχέδιο» (Σ.Σ. ο συνασπισμός Χριστιανικών κομμάτων – Φιλελεύθερων – Πράσινων, με ονομασία από τα χρώματα της τζαμαϊκανής σημαίας)
- «Η αλήθεια είναι: υπάρχει μια αριθμητική πλειοψηφία, αλλά καθένα από τα τέσσερα κόμματα έχει τη δική του εκλογική εντολή. Το αν αυτές μπορούν να συνδεθούν χωρίς αντίφαση και προς το συμφέρον της χώρας μένει να το δούμε»
- «Η πολιτική δεν είναι Μαθηματικά»
- «Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πως οι Ελεύθεροι Δημοκράτες θα συμμετάσχουν σε συνασπισμό μόνο αν υπάρξει αλλαγή πορείας στη γερμανική πολιτική»
- «Αν έχουμε αμφιβολίες, θα μείνουμε στην αντιπολίτευση».
Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις εκλογές της Κυριακής, η συντηρητική ένωση της κ. Μέρκελ παρέμεινε ο μεγαλύτερος κοινοβουλευτικός συνασπισμός, αλλά έχασε ψηφοφόρους προς την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία. Με δεδομένο ότι οι Σοσιαλδημοκράτες πέρασαν στην αντιπολίτευση, ενώ η Αριστερά και η ακροδεξιοί δεν «παίζουν» σαν εταίροι, απομένει η «Τζαμάικα» ή νέες εκλογές. Αλλά οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι διαφωνούν σχεδόν στα πάντα, και κύρια στο αν θα υπάρχει «Ευρώπη πολλών ταχυτήτων» (FDP) ή όχι (Πράσινοι). Από την άλλη, η κ. Μέρκελ έχει το πρόσθετο πρόβλημα ότι, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θέλει το συνασπισμό, η αδελφή της Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) αρνείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.