- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: «Προειδοποιητικές βολές» από Φιλελεύθερους προς Μέρκελ
Για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού
Μόνο αν υπάρξει αλλαγή στην κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής θα συμμετάσχουν οι φιλελεύθεροι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) σε κυβέρνηση συνασπισμού υπό την καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ.
Αυτό είπε ο ηγέτης του γερμανικού φιλελεύθερου κόμματος κ. Κρίστιαν Λίντνερ στην εφημερίδα «Die Welt», μιλώντας ακόμα γενικά για τις διαφωνίες ανάμεσα στο κόμμα του και τα Χριστιανικά κόμματα, των οποίων ηγείται η κ. Μέρκελ. Ακόμα, ο Λίντνερ είπε: «Ορισμένοι εκθειάζουν τη 'Τζαμάικα' ως ένα ρομαντικό πολιτικό σχέδιο» (Σ.Σ. ο συνασπισμός Χριστιανικών κομμάτων – Φιλελεύθερων – Πράσινων, με ονομασία από τα χρώματα της τζαμαϊκανής σημαίας)
- «Η αλήθεια είναι: υπάρχει μια αριθμητική πλειοψηφία, αλλά καθένα από τα τέσσερα κόμματα έχει τη δική του εκλογική εντολή. Το αν αυτές μπορούν να συνδεθούν χωρίς αντίφαση και προς το συμφέρον της χώρας μένει να το δούμε»
- «Η πολιτική δεν είναι Μαθηματικά»
- «Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει πως οι Ελεύθεροι Δημοκράτες θα συμμετάσχουν σε συνασπισμό μόνο αν υπάρξει αλλαγή πορείας στη γερμανική πολιτική»
- «Αν έχουμε αμφιβολίες, θα μείνουμε στην αντιπολίτευση».
Υπενθυμίζεται ότι, μετά τις εκλογές της Κυριακής, η συντηρητική ένωση της κ. Μέρκελ παρέμεινε ο μεγαλύτερος κοινοβουλευτικός συνασπισμός, αλλά έχασε ψηφοφόρους προς την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία. Με δεδομένο ότι οι Σοσιαλδημοκράτες πέρασαν στην αντιπολίτευση, ενώ η Αριστερά και η ακροδεξιοί δεν «παίζουν» σαν εταίροι, απομένει η «Τζαμάικα» ή νέες εκλογές. Αλλά οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι διαφωνούν σχεδόν στα πάντα, και κύρια στο αν θα υπάρχει «Ευρώπη πολλών ταχυτήτων» (FDP) ή όχι (Πράσινοι). Από την άλλη, η κ. Μέρκελ έχει το πρόσθετο πρόβλημα ότι, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) θέλει το συνασπισμό, η αδελφή της Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας (CSU) αρνείται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρόεδρος της Γαλλίας ζητά παγκόσμια συμμαχία για τη σωτηρία του κινηματογράφου
H υπόθεση αφορούσε την παρουσία ινδουιστικής θρησκευτικής αντιπροσωπείας
Το fund διαχειρίζεται περίπου 22 δισ. δολάρια
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τη Βουλή, ανοίγει ο δρόμος για έρευνες κατά του προέδρου
Ζητούν την απομάκρυνσή του
Η εμφάνιση ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη νέα διάψευση του ότι φορά περούκα
Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ δεν θα εγκατασταθούν σε βασιλική κατοικία
Πολιτικός σεισμός από την επικράτηση της ακροδεξιάς - Aπέχει τρεις έδρες από την αυτοδυναμία
Η απόφαση που εξέπληξε τους πάντες
Αντιδράσεις από την ΕΕ για τις τιμές στον καταδικασμένο για εγκλήματα πολέμου πρώην διοικητή των σερβοβοσνιακών δυνάμεων
Ενισχύονται οι δεσμοί Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ - Ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική χρήση
Τέσσερα χρόνια μετά το περιστατικό στη Βραζιλία
Η συγκομιδή ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς στις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές
Το ακροδεξιό κόμμα βλέπει τη νίκη ως πρώτο βήμα προς την επικράτηση στις ομοσπονδιακές εκλογές
Η προγραμματίστρια πίσω από ένα από τα σημαντικότερα πειράματα του 20ού αιώνα
Ο Μερτς χαρακτήρισε το αποτέλεσμα «τη χειρότερη ήττα του CDU εδώ και δεκαετίες»
Διάγνωση με σπάνια πάθηση του αίματος - Συνεχίζει τη δουλειά παρά την εξάντληση
Επίθεση σε επιβάτες και πλήρωμα σε πτήση της American Airlines - Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
Παρέμβαση Φόλκερ Τουρκ στη Γενεύη - Ανησυχία για τις μαζικές απελάσεις της ICE
Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.