- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ισπανία – Σύλληψη ενός άντρα για ανάμειξη στις επιθέσεις στη Βαρκελώνη
Η αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 201 ανθρώπους οι οποίοι συνδέονται με φανατικούς ισλαμιστές
Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα ο οποίος, όπως ανακοίνωσε, είχε στενή σχέση με κάποιους από τους εμπλεκόμενους στις επιθέσεις του περασμένου μήνα στη Βαρκελώνη, όταν ισλαμιστές μαχητές χρησιμοποίησαν ένα βαν για να κτυπήσουν πεζούς και στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίθεση, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους.
Ο Μαροκινός, 24 ετών, είναι κάτοικος Ισπανίας και είχε διασυνδέσεις με τον ισλαμιστικό πυρήνα που έλαβε μέρος στην επίθεση, ιδιαίτερα με τον ιμάμη Αμπντελμπάκι Ες Σάτι, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.
Η αστυνομία ερευνά τον ρόλο που είχε ο άνδρας στην απόκτηση ουσιών, ειδικά υπεροξείδιου του υδρογόνου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κάπου 100 κιλών εκρηκτικών TATP, ανέφερε το υπουργείο.
Ο πυρήνας είχε συγκεντρώσει περίπου 120 φιάλες βουτανίου σε ένα σπίτι σε πόλη νότια της Βαρκελώνης με τις οποίες, όπως δήλωσε η αστυνομία μετά τις επιθέσεις, σχεδίαζε να εξαπολύσει μεγαλύτερη βομβιστική επίθεση.
Έκρηξη η οποία κατέστρεψε το σπίτι στην πόλη Αλκανάρ στις 16 Αυγούστου, την παραμονή της επίθεσης στη Βαρκελώνη, προκλήθηκε τυχαία από τον πυρήνα, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο Σάτι, που φέρεται να ήταν ο επικεφαλής της ομάδας των μαχητών, σκοτώθηκε κατά την έκρηξη.
Έξι από τους υπόπτους σκοτώθηκαν από την αστυνομία στη διάρκεια των επιθέσεων και τέσσερις έχουν συλληφθεί, με δύο από αυτούς να βρίσκονται στη φυλακή.
Η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 201 ανθρώπους οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, συνδέονται με μαχητικούς ισλαμιστές μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού στη βαθμίδα 4, δηλαδή μία βαθμίδα κάτω από το μέγιστο επίπεδο, τον Ιούνιο του 2015.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο 56χρονος ηγέτης του Ιράν έχει χάσει τουλάχιστον το ένα από τα δύο πόδια του
Πάνω από 11 δισ. δολάρια σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ο πόλεμος εξαντλεί όπλα και πόρους
Δύο διπλωμάτες από πρεσβείες σε Κοπεγχάγη και Καμπέρα εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ζητώντας άσυλο
Ο Γκρέγκορι Μικς κάλεσε τον Ερντογάν «να αλλάξει άμεσα πορεία»
Συναγερμός στο Γουέστ Μπλούμφιλντ με αυτοκίνητο να πέφτει στη συναγωγή Temple Israel και να ακολουθούν πυροβολισμοί
Η μήνυση αφορά παραβίαση εμπορικού σήματος και παραπλάνηση πελατών
Γιατί κατεβαίνουν μέχρι τα σπίτια οι αρκούδες στην Ιαπωνία;
Όσα δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν,
Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ιράν απαντά στις απειλές Τραμπ για το ηλεκτρικό δίκτυο
Περίπου 660 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο
Το Ιράν έχει ποντίσει περίπου 12 νάρκες στα Στενά του Ορμούζ
Έρευνα δείχνει το κόμμα του Νigel Farage πρώτο σε γκέι και αμφιφυλόφιλους άνδρες, παρά τις αντι-LGBTQ πολιτικές του κόμματος
Η συγκλονιστική ιστορία που έφερε στο προσκήνιο η πρώην σύζυγός του ηθοποιού του Grey’s Anatomy, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ
«Είμαστε ανίκητοι», γράφει η ανάρτηση στο Χ
Ο ισραηλινός στρατός καλεί κατοίκους στη συνοικία Μπασούρα να απομακρυνθούν πριν από επιχείρηση
Τέσσερις ημέρες μετά τον διορισμό του, ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ μίλησε μόνο γραπτώς - Και τα ερωτήματα παραμένουν
Ματωμένα πτερύγια όρκας ξεβράστηκαν σε παραλία - Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα
Τα βίντεο εντοπίστηκαν μετά από αναφορές πολιτών και έρευνα σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Οι αρχές της Ινδίας διερευνούν νοθεία γάλακτος
Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα του Τζέφρι Έπσταϊν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.