- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κιμ Γιονγκ Ουν: Σύντομα και με πυρηνικά όπλα
Καταδικάζει ο ΟΗΕ – Πιθανό το στρατιωτικό επεισόδιο
«Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας βρίσκεται λίγο πριν την απόκτηση πυρηνικών όπλων», δήλωσε ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας κ. Κιμ Γιονγκ Ουν, προκαλώντας έντονες ανησυχίες σ΄ όλο τον κόσμο για την πιθανότητα στρατιωτικού επεισοδίου, που θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και σε πυρηνικό πόλεμο.
Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με το KCNA, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της κομμουνιστικής Βόρειας Κορέας, ο κ. Κιμ είπε επίσης:
- «Ο τελικός μας στόχος είναι να εγκαθιδρύσουμε μια πραγματική ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ και να κάνουμε τους κυβερνώντες των ΗΠΑ να μην τολμούν να μιλούν για μια στρατιωτική επιλογή ενάντια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας»
- Ο πύραυλός μας, που εκτοξεύτηκε με επιτυχία, αύξησε περαιτέρω τις «στρατιωτικές πυρηνικές δυνατότητες» της χώρας μας (Σ.Σ. βαλλιστικός, μεσαίου βεληνεκούς, τύπου «Hwasong-12», εκτοξεύτηκε Παρασκευή, πέταξε πάνω από την Ιαπωνία κι έπεσε στη θάλασσα).
Σε άλλες εξελίξεις σχετικές με το θέμα:
- Χτες Παρασκευή βράδυ, το Συμβούλιο Ασφαλείας (ΣΑ) του ΟΗΕ καταδίκασε την εκτόξευση του πυραύλου ως μια «πολύ προκλητική και σκανδαλώδη» ενέργεια, ενώ ζήτησε από τη Βόρεια Κορέα να «σταματήσει αμέσως» τις πυραυλικές δοκιμές. «Αυτές οι ενέργειες δεν είναι απειλή μονάχα για την περιοχή, αλλά επίσης για όλα τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ» τονίζεται στο ψήφισμα του ΣΑ.
- Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ είχε πει, νωρίτερα, πως η Βόρεια Κορέα έδειξε τη πλήρη περιφρόνηση προς τους γείτονές της και ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα. Και συμπλήρωσε: «Βλέποντας τις δυνατότητές μας, είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι οι πολυάριθμες επιλογές μας δεν είναι μόνο αποτελεσματικές, αλλά και ισχυρές»
- Από την άλλη, η Κίνα, σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, αποδοκίμασε προσεκτικά τις ΗΠΑ: «Ειλικρινά, πιστεύω ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα από όσα κάνουν τώρα, ώστε να υπάρξει μια πραγματικά αποτελεσματική διεθνής συνεργασία σ΄ αυτό το θέμα. Θα πρέπει να αποφεύγουν να εκτοξεύουν και άλλες απειλές. Θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βρουν αποτελεσματικούς τρόπους για την επαναφορά του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων», είπε ο κ. Τσούι Τιανκάι, πρεσβευτής της Κίνας στη χώρα.
- Υπενθυμίζεται ότι προχτές η Νότια Κορέα είχε, επίσης, με τη σειρά της, απειλήσει τη Βόρεια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.