- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Χάος και πανικός στο Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου: «Ο κόσμος έτρεχε στις γραμμές του τρένου» (εικόνες, video)
Πώς έζησαν οι Λονδρέζοι την έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας στο βαγόνι του μετρό
Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν τον πανικό και τον τρόμο που βίωσαν οι επιβαίνοντες στο βαγόνι του μετρό του Λονδίνου, όπου νωρίς το πρωί εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Πολλοί άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από το «τείχος φωτιάς» που προκάλεσε η έκρηξη της βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα κουβά που ήταν κρυμμένος μέσα σε σακούλα σούπερ μάρκετ.
«Κόσμος έτρεχε στις ράγες»
Οι επιβάτες που βρίσκονταν στα πίσω βαγόνια είδαν τον κόσμο τρομοκρατημένο να τρέχει πάνω στις γραμμές. Η 29χρονη Νικόλ, εργαζόμενη σε οίκο μόδας, δήλωσε στο BBC: «Είδα τουλάχιστον 30 με 40 ανθρώπους να τρέχουν πάνω στις γραμμές του τρένου. Η κατάσταση ήταν δραματική. Όλοι ρωτούσαν να μάθουν τι έχει συμβεί. Μετά από αρκετή ώρα ξεκίνησε η εκκένωση του σταθμού».
«Διάβαζα χαλαρά την εφημερίδα μου και άκουγα κάτι στο podcast όταν ξαφνικά άλλαξε όλος ο κόσμος γύρω μου», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Άιλμερ Χολ, ο οποίος βρισκόταν στο μετρό όταν έγινε η έκρηξη.
«Ήμουν μέσα στο τρένο. Μόλις είχαμε σταματήσει στον σταθμό Πάρσονς Γκριν. Πήγαινα στο Γουίμπλετον μέσω Πάντινγκτον και ξαφνικά πανικός. Όλοι άρχισαν να τσιρίζουν, να φωνάζουν. Ήταν μια γυναίκα στην αποβάθρα, η οποία έλεγε ότι είδε μια τσάντα, μια λάμψη και μια έκρηξη. Ολοφάνερα κάτι εξερράγη».
«Το τρένο ήταν γεμάτο, ήταν η ώρα αιχμής στη γραμμή District. Είδα γυναίκες να κλαίνε. Επικράτησε πανικός, πολλοί ποδοπατήθηκαν. Είδα δύο γυναίκες να λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες από τραυματιοφορείς», δήλωσε άλλος επιβάτης στον Independent.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eπιθέσεις με πυραύλους και drones άφησαν χιλιάδες κατοίκους χωρίς θέρμανση και ρεύμα εν μέσω πολικών θερμοκρασιών
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - 20 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Μάρτυρες-κλειδιά καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς περί αυτοάμυνας
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Βερολίνου - Φέρεται να εμπλέκεται σε τρομοκρατικό δίκτυο
Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα
Οι διεθνείς εξελίξεις και το «τέλος της ιστορίας» που δεν έρχεται ποτέ
Οπτικό υλικό δείχνει ότι ο 37χρονος νοσηλευτής κρατούσε κινητό και όχι όπλο
Σάλος από βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία – Στους δρόμους οι διαδηλωτές
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.