- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βενεζουέλα: Επιστρέφουν στο τραπέζι του διαλόγου κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Νέα προσπάθεια να βρεθεί λύση και να σταματήσει το αιματοκύλισμα στους δρόμους
Χείρα συμφιλίωσης προς την αντιπολίτευση τείνει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, την ώρα που οι δρόμοι συνεχίζουν να βάφονται με αίμα και οι αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών έχουν γεμίσει τα κρατητήρια. Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη, κυβέρνηση και αντιπολίτευση θα επιχειρήσουν να βρουν έναν κοινό τόπο συνεννόησης για να σταματήσει η αιματοχυσία στη χώρα.
Οι επαφές αναμένεται να ξεκινήσουν στη Δομινικανή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης που πρότειναν ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Ντανίλο Μεδίνα.
Η απροσδόκητη ανακοίνωση καταγράφεται έπειτα από μήνες έντασης στη Βενεζουέλα. Σε βαθιά πολιτική και οικονομική κρίση -η οποία συνδέεται με την πτώση των τιμών του πετρελαίου, του βασικού της εξαγωγικού προϊόντος- η κυβέρνηση βρισκόταν αντιμέτωπη με αιματηρές διαδηλώσεις από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο. Κεντρικό αίτημα ήταν η αποχώρηση του προέδρου Μαδούρο από την εξουσία. Τουλάχιστον 125 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα επιχειρούν μια διαπραγμάτευση. Τον Οκτώβριο του 2016, με τη διαμεσολάβηση του Βατικανού και της Ένωσης των Χωρών της Νότιας Αμερικής (Unasur), είχε ξεκινήσει ένας πολιτικός διάλογος, ο οποίος όμως δεν κατέληξε πουθενά από τη στιγμή που η συμμαχία της αντιπολίτευσης MUD πάγωσε τις διαπραγματεύσεις τον Δεκέμβριο, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αθετούσε τις συμφωνίες που είχαν συναφθεί για το χρονοδιάγραμμα των εκλογών και την αποφυλάκιση αντιφρονούντων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.