- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βόρεια Κορέα: Τα πυροτεχνήματα για τα 69 χρόνια ίδρυσης του καθεστώτος δεν είχαν πύραυλο
- Παρά τους φόβους των ΗΠΑ δεν σημειώθηκε εκτόξευση βαλλιστικού - Λόγω της ημέρας ο Κιμ Γιονγκ Ουν βγήκε φωτογραφίες με πυρηνικούς επιστήμονες και κορυφαία στελέχη του κόμματος και του στρατού
Λαμπροί ήταν οι εορτασμοί για την επέτειο της ίδρυσης του καθεστώτος στη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ Γιουνγκ Ουν συνεχάρη τους πυρηνικούς επιστήμονες και τους τεχνικούς οι οποίοι έφεραν σε πέρας την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή πριν από μία εβδομάδα, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο της ασιατικής χώρας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζονταν για ακόμα μία εκτόξευση μεγάλου βεληνεκούς πυραύλου ανήμερα της 69ης επετείου, ωστόσο δεν σημειώθηκαν νέες προκλήσεις από την Πιονγιάνγκ κατά τη διάρκεια των εορτασμών.
Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας προειδοποιούσαν για το ενδεχόμενο εκτόξευσης παρά τις κυρώσεις από τον ΟΗΕ και την κλιμακούμενη ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ουάσινγκτον έχει ζητήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας να συγκαλέσει συνεδρίαση τη Δευτέρα προκειμένου να διεξαχθεί ψηφοφορία επί σχεδίου ψηφίσματος το οποίο προβλέπει πρόσθετες κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα.
Το πρακτορείο KCNA μετέδωσε, επίσης, ότι ο ηγέτης του καθεστώτος ήταν ο οικοδεσπότης σε γιορτή στην οποία τιμήθηκαν εκτός από τους πυρηνικούς επιστήμονες, κορυφαία στελέχη του στρατού και του Κόμματος. Η γιορτή περιλάμβανε επίσης καλλιτεχνική παράσταση αλλά και φωτογράφιση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται ο νεαρός ηγέτης να στέκεται πλάι σε δύο κορυφαίους πυρηνικούς επιστήμονες της χώρας, χαμογελώντας πλατιά.
Εκτός από την ελίτ και απλοί πολίτες γιόρτασαν την επέτειο αφήνοντας λουλούδια στο Παλάτι του Ήλιου Κουμσούσαν, στο οποίο βρίσκονται οι ταριχευμένες σοροί του ιδρυτή του καθεστώτος Κιμ Ιλ Σουνγκ και του γιου του, Κιμ Γιονγκ Ιλ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο βιοχάκερ επιχειρηματίας που θέλει να πατάξει τον θάνατο στο πιο αλλόκοτο πείραμα με τη σύντροφό του, Κέιτ Τόλο
Παρουσιάστηκε ο Νόμος για την Οικονομικά Προσιτή Στέγαση από την Κομισιόν
2,7 δισ. ευρώ διαχειρίζεται ο μεγαλοεπενδυτής Κρις Ρόκος, ο οποίος αποφάσισε να μεταφέρει τη φορολογική του έδρα στην Ελλάδα
Με αφορμή τον θάνατο ενός εγκληματία πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία και την πολιτική αποσιώπησης
Ποιες βασιλικές οικογένειες δίνουν το παρών
Περισσότεροι από 46.000 Νορβηγοί πέρασαν μπροστά από το φέρετρό του τις τελευταίες ημέρες
Το πλοίο μετέφερε 2 εκατ. βαρέλια μαζούτ
Δεξαμενόπλοιο υπό παναμαϊκή σημαία δέχθηκε επίθεση - Η πυρκαγιά που ξέσπασε κατασβέστηκε
Γιατί ο φόβος του ισλαμισμού δεν μπορεί να γίνει άλλοθι για την ανοχή απέναντι στην ακροδεξιά
Διπλωματική σύγκρουση χωρίς προηγούμενο μετά τις κυρώσεις του Λονδίνου για τους οικισμούς
Ο κόσμος των καθαρτικών, της πρόκλησης εμετού και της ανηλεούς κατάναλωσης φαγητού
Έρευνα του ECFR αποκαλύπτει κρίση εμπιστοσύνης και διεύρυνση του «χάσματος φαντασίας»
Οι γονείς του βρίσκονταν στο σπίτι την ώρα του συμβάντος
Το έργο στο οποίο συμμετέχει
Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου που προκάλεσε
Ο Μερτς έχει δεσμευτεί να παραμείνει στην εξουσία και να προωθήσει ένα εμβληματικό πακέτο επώδυνων μεταρρυθμίσεων
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.