- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανικές εκλογές - Καλπάζει η Μέρκελ - Παγιώνεται η διαφορά CDU/CSU και SPD
Νέα δημοσκόπηση καταδεικνύει δείχνει νικήτρια την καγκελάριο με μεγάλη διαφορά
Νέα σφυγμομέτρηση που διενήργησε το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL έρχεται να επιβεβαιώσει έρευνες των τελευταίων ημερών που δείχνουν να παγιώνεται η διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων στρατοπέδων.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα τα δημοσκόπησης, Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) εξακολουθούν να λαμβάνουν 38% στην πρόθεση ψήφου ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) χάνουν μια μονάδα και υποχωρούν στο 23%.
H διαφορά μεταξύ των δυο μεγάλων κομμάτων διευρύνεται και διαμορφώνεται πλέον στις 15 ποσοστιαίες μονάδες.
Σκληρή συνεχίζει να είναι την ίδια ώρα η μάχη για την τρίτη θέση: Αριστερά (Die Linke) και Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένουν στο 9% ενώ μια μονάδα κερδίζουν οι Πράσινοι (Grüne) που συγκεντρώνουν 8% στην πρόθεση ψήφου, όσο και οι Φιλελεύθεροι (FDP).
Την ίδια ώρα μειώνονται ελαφρώς τα προσωπικά ποσοστά των δυο βασικών υποψηφίων. Στο θεωρητικό ερώτημα περί απευθείας εκλογής καγκελαρίου ο υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς χάνει δυο μονάδες και λαμβάνει πλέον μόλις 21% ενώ μια μονάδα χάνει και η Α. Μέρκελ που υποχωρεί στο 47%.
Όπως παρατηρεί η Welt, μόλις δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές οι αρνητικές αυτές τάσεις είναι αξιοσημείωτες αφού η τελευταία φορά που τα ποσοστά της προέδρου της CDU ήταν κάτω από το 50% ήταν τον περασμένο Απρίλιο.
Την ίδια ώρα αυξάνεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψήφιζαν κανέναν από τους δυο υποψηφίους στο 32%.
Ένα δημοσκοπικό εύρημα που παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον σε αυτή τη δημοσκόπηση είναι εκείνο που αφορά στο ερώτημα πώς βλέπουν οι Γερμανοί το ενδεχόμενο να αναλάβουν μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου κυβερνητικές ευθύνες οι Πράσινοι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ένας στους δυο πολίτες θα προέκρινε επί της αρχής τη συμμετοχή του κόμματος στο σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εσωτερικό email του Πενταγώνου αποκαλύπτει σχέδια τιμωρίας συμμάχων για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε νέα φάση η ελληνογαλλική συμμαχία
Η εταιρία δικαιολόγησε την απόφασή της επικαλούμενη «αλλαγή στην συμπεριφορά των επιβατών»
Πολλοί πυροβολισμοί ακούστηκαν σε χώρο εστίασης - Τουλάχιστον έξι τραυματίες, δύο σε κρίσιμη κατάσταση
Η συγκυρία της επίσκεψης έχει έντονο συμβολισμό, καθώς συμπίπτει με την 250ή επέτειο από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας
Τι αναφέρουν οι NYT για τον διάδοχο Αγιατολάχ
Η ίδια είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να αυτοκτονήσει
Ίχνη ραδιενέργειας επιμένουν σε συγκεκριμένες ζώνες
Tι δήλωσε ο επίτροπος για τον αποκλεισμό του Ορμούζ
Οι κυβερνήσεις συμβουλεύουν τους πληγέντες να ακυρώσουν και να αντικαταστήσουν τα διαβατήριά τους
Κάλεσε επίσης την Ουάσινγκτον να κάνει περισσότερα για να τερματίσει τον πόλεμο
Ενώ αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση
Η πρώτη επίσκεψη Γάλλου προέδρου στη Μεγαλόνησο από το 1960
Η αποχώρηση των σοσιαλδημοκρατών αφήνει χωρίς πλειοψηφία τη κυβέρνηση, σε κίνδυνο τα κονδύλια της ΕΕ
Οι γυναίκες της χώρας της νοτιονατολικής Ασίας είναι εκτεθειμένες σε ασθένειες, πόνο και σεξισμό
Το εύρημα εντοπίστηκε στο λεγόμενο Δυτικό Θέατρο το οποίο φέρεται να λειτουργούσε ως πολιτιστικός φάρος
Ο επιστήμονας εργαζόταν σε προγράμματα πυρηνικής προώθησης
Οι εκκλήσεις προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αυξήσουν τη φορολογία των υπερπλουσίων αυξάνονται
Μάρτυρες περιγράφουν έντονη αναστάτωση, με φωνές και διαμαρτυρίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.