- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ακροδεξιά πρόκληση. Η αρχηγός του «Ένα Έθνος» μπήκε με μπούρκα στη Γερουσία της Αυστραλίας (video, εικόνες)
Σάλος στα έδρανα: «Όχι γερουσιαστή Χάνσον δεν θα απαγορεύσουμε την μπούρκα»
Η αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος της Αυστραλίας «Ένα Έθνος» μπήκε φορώντας μπούρκα στη Γερουσία για να προκαλέσει αντιδράσεις και τα κατάφερε. Στόχος της να περάσει το μήνυμα της εκστρατείας της υπέρ της εθνικής απαγόρευσης όλων των μουσουλμανικών ενδυμάτων που καλύπτουν το πρόσωπο στην Αυστραλία.

Οι γερουσιαστές κοιτούσαν έκπληκτοι για 20 λεπτά την επικεφαλής του ισλαμοφοβικού, αντιμετεναστευτικού κόμματος «Ένα Έθνος» να κάθεται στα έδρανα με την μπούρκα. «Πολύ ευχαρίστως θα έβγαζα αυτό που φοράω, διότι δεν έχει καμία θέση στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας», είπε η Χάνσον και πρόσθεσε, «εάν ένα άτομο μπει σε μια τράπεζα ή σε άλλο δημόσιο κτίριο φορώντας κράνος ή μάσκα θα κληθεί αμέσως να τα βγάλει. Γιατί, λοιπόν, να μην ισχύει το ίδιο για κάποιον που καλύπτει με την μπούρκα το πρόσωπό του και κρύβει την ταυτότητά του;».

Η επικεφαλής του κόμματος «Ένα Έθνος» ισχυρίστηκε ότι η «μεγάλη πλειοψηφία των Αυστραλών» είναι με το μέρος της σε αυτήν την εκστρατεία. Ωστόσο, αμέσως την διέκοψε ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας, Τζορτζ Μπράντις, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσουν μια τέτοια απαγόρευση. Στη συνέχεια επέπληξε την κ. Χάνσον χαρακτηρίζοντας την ενέργειά της «τέχνασμα» που προσβάλλει τη μουσουλμανική κοινότητα της Αυστραλίας. «Είναι απεχθές κάποιος να γελοιοποιεί μια ολόκληρη κοινότητα και να κοροϊδεύει τις ενδυματολογικές επιλογές μιας θρησκείας», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ήταν δικαιολογημένοι» είπε η εισαγγελία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε υπόθεση που συνδέεται με εκείνη της Cambridge Analytica, της συμβουλευτικής εταιρείας που ενεπλάκη στην προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2016
Η ψηφοφορία για τον τερματισμό του εμπάργκο στο νησιωτικό κράτος θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα
Επιστρέφει στα καθήκοντά του
Η κοινή δήλωση των 27 κρατών-μελών
Ο άνδρας υπέστη θανάσιμο τραυματισμό στο κεφάλι
Δημοσκόπηση των New York Times και Siena College καταγράφει τη χαμηλότερη επίδοση του Αμερικανού προέδρου
Παιδεία, κόστος ζωής και αντίθεση στη στρατιωτική θητεία στην ατζέντα των κινητοποιήσεων - Φόβοι για επεισόδια
Η σύνδεση με την πρώην ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία»
Η συγκεκριμένη αστυνομική φύλαξη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ερωτήματα για προνομιακή μεταχείριση
Tι ανέφερε ο γεννημένος στην περιοχή κατά κόσμο Φεντερίκο Λουτσία
Η επίσημη ανακοίνωση του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύεται ότι δεν θα επαναληφθούν οι σκηνές βίας
Μία γυναίκα που ταξίδεψε από το Κονγκό διαγνώστηκε με τον ιό, εντείνοντας τους φόβους
Η περιγραφή για όσα ακολούθησαν και η θέση της υπεράσπισης
Μετά τα χθεσινά βίαια επεισόδια στην καρδιά των Τιράνων, η αστυνομική παρουσία είναι έντονη στην αλβανική πρωτεύουσα
Ο Στιβ Γουίτκοφ συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο στην Αγία Πετρούπολη με νέες προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου
Με όλες τις σημαντικές ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι λίγο πολύ στο ίδιο καζάνι βράζουμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.